Layer problems again

New Here ,
Sep 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This problem disappeared (can't remember why) for a while - now back. Layers in a file edited in PSCC2020 disappear after reopening from LRC.

Specifically - I open a file from LRC, 'edit in' PS (and layers therein created) and saved as tif or psd, then back to LRC. On reopening from LRC the layers are gone - only 1 layer visible...great time waste!

HOWEVER - if  I open the file directly from within PS, the layers are there OR I use view in explorer (from within LRC), open the file and it has layers.

It's almost like when using 'edit in' from within LRC the tif or psd isn't 'read' as PS opens.

TOPICS
Problem or error

Views

37

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
LEGEND ,
Sep 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You have to use Edit Original or Edit a Copy (Without LrC Adjustments) for a PSD or TIF file to open in Ps from LrC with all the layers in tact.

If you use Edit a Copy "WITH" LrC Adjustments then a New file is created by LrC that flattens all the layer that may be in that file.

 

2020-09-06 08_39_51-LR Classic V9 Catalog - Adobe Photoshop Lightroom Classic - Library.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more