Lightroom 2021 dead slow

Oct 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

After years of complaining about how slow LR Classic is, the latest 2021 update brought me great joy... at least for the first two sessions I was using it. It was flat out peppy! Images were opening fast, going through the pick process was moving at a rapid clip. 

 

Then today, the third session I'm using LR Classic 2021, it's BOGGED down slow. Slower than 2020 previously. I restarted the computer, left all other apps closed, and same speed behaviors. 

 

Any idea what's wrong or how to fix? Anyone else seeing this? 

TOPICS
Performance, Problem or error

Views

229

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom 2021 dead slow

Oct 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

After years of complaining about how slow LR Classic is, the latest 2021 update brought me great joy... at least for the first two sessions I was using it. It was flat out peppy! Images were opening fast, going through the pick process was moving at a rapid clip. 

 

Then today, the third session I'm using LR Classic 2021, it's BOGGED down slow. Slower than 2020 previously. I restarted the computer, left all other apps closed, and same speed behaviors. 

 

Any idea what's wrong or how to fix? Anyone else seeing this? 

TOPICS
Performance, Problem or error

Views

230

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 23, 2020 0
Oct 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, meant to mention: I'm running MacOS (Catalina 10.15.7) on a 2019 MacBook Pro.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2020 0
Oct 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

AND: I had and still have the GPU processing turned on.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2020 0
Oct 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same exact issue!!! Its so frustrating

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2020 0
GoldingD LATEST
Oct 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Recommend that you post this over at the official Adobe Feedback site, where Adobe Techs pay attention. Recommend that you include System Info as LrC reports it.

 

https://feedback.photoshop.com/topics/lightroom-classic/5f5f2093785c1f1e6cc40872?cType=PROBLEM&page=...

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2020 0