lightroom preset is resetting exposure to zero

New Here ,
Nov 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi!

I have been using the same tool for changing my pictures to black and white for about 5 years. I have a black and white prest that I made, and I will apply to the first picture in my shoot then sync the rest of the rest of my pictures , EXCEPT I unclick exposure so the exposure is not affected. This has worked WONDERS for me over the years of quickly converting a shoot to black and white. 

Recently (about a month ago?) I've noticed that when I do this, all of my exposures are setting back to zero. Every single picture. 
I have tried everything I can think of. If anyone as any advice on how to fix this , I would be forever greatful. 

 

thank you!

 

TOPICS
Presets or profiles, Problem or error

Views

56

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
WobertC LATEST
Adobe Community Professional ,
Nov 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Possibly best to simply create a new Preset!

In the Preset dialog- Un-Check ALL adjustments except for [Black & White Mix]  (and default 'Process Version').

Or- Have you tried all the B&W PROFILES in the Profile Browser? You may find that a Profile is also a good (or better!) starting place for monochromes (Set in a Preset as 'Treatment & Profile' )

 

 

Regards. My System: Lr-Classic 10.1.1, Photoshop 22.2, Lightroom 4.1, Windows-10 Nikon DSLR.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more