Highlighted

Random pixel during export action

Community Beginner ,
Sep 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've a new windows computer with Lightroom classic installed and now, when I export JPG from RAW, the picture have, random, some pixel.

Can anyone help me?

JF9A9982.jpgJF9A0001.jpgJF9A9787.jpg

TOPICS
Import and export, Windows

Views

109

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Random pixel during export action

Community Beginner ,
Sep 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've a new windows computer with Lightroom classic installed and now, when I export JPG from RAW, the picture have, random, some pixel.

Can anyone help me?

JF9A9982.jpgJF9A0001.jpgJF9A9787.jpg

TOPICS
Import and export, Windows

Views

110

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Sep 04, 2020 0
Community Beginner ,
Sep 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This are the PC characteristics:

 

Versione di Lightroom Classic: 9.4 [ 202008061458-dbb2971e ]
Licenza: Creative Cloud
Impostazioni lingua: it
Sistema operativo: Windows 10
Versione: 10.0.19041
Architettura dell'applicazione: x64
Architettura del sistema: x64
Conteggio processore logico: 8
Velocità processore: 4,1 GHz
Versione SqLite: 3.30.1
Memoria integrata: 130799,3 MB
Memoria reale disponibile in Lightroom: 130799,3 MB
Memoria fisica usata Lightroom: 12337,1 MB (9,4%)
Memoria virtuale usata Lightroom: 13685,8 MB
Conteggio oggetti GDI: 1062
Conteggio oggetti UTENTE: 2619
Conteggio maniglie elaborate: 3466
Dimensione cache memoria: 0,0MB
Versione Camera Raw interna: 12.4 [ 555 ]
Numero di thread massimo utilizzato da Camera Raw: 5
Ottimizzazione SIMD Camera Raw: SSE2,AVX,AVX2
Memoria virtuale di Camera Raw: 1793MB / 65399MB (2%)
Memoria reale di Camera Raw: 1811MB / 130799MB (1%)
Impostazione DPI del sistema: 120 DPI
Composizione desktop attivata: Sì
Monitor: 1) 5120x2160
Tipi di input: Multitouch: No, Tocco integrato: No, Penna integrata: No, Tocco esterno: No, Penna esterna: No, Tastiera: No

Informazioni processore grafico:
DirectX: NVIDIA Quadro RTX 6000 (27.21.14.5206)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 04, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So people don't have to download the image you have attached to your post please Edit your post to remove the Attached screen shot and Include it in the body of the text of your post.

You do that by Clicking the "More..." link at the bottom of your post, Selecting "Edit Message" and then use the "Insert Photos" icon in the tool bar at the top of the Post/Reply/Edit dialog box like this.

2020-06-07 19_13_42-Camera Raw Brush tool problem - Adobe Support Community - 11189555.png
Thank you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 05, 2020 0
Community Beginner ,
Sep 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Done! Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 05, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

These look to be corrupted images which is caused by some type of hardware problem.

You see nothing like that in the actual RAW files on your computer?

What happens if you export to TIF format?

Also what camera are you using?

 

Take one or two of the RAW files and upload them to some place like DropBox and post a public link to them so they can be downloaded and checked on our computers.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 05, 2020 0
Community Beginner ,
Sep 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This is the link with 2 sample: https://www.dropbox.com/sh/tzoqbwe1tt97ajg/AADrJraMmqQhQv7gmrxLjLYAa?dl=0

 

My problem is that the same picture can have a different output, if I retry export, but on my older PC I don't have this problem (with the same original file).

Also in TIFF export I've the same result.

 

My camera is a Canon EOS 7D.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 05, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Tested the files on my machine and they export without the colored blocks. I would guess that you are indeed dealing with a hardware issue on your machine. I would run diagnostics such as memtest and such.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 06, 2020 0
LEGEND ,
Sep 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Might be off on this.

 

In LrC bring up preferences, open the tab that has your Camera RAW CACHE setting in it, and purge the CACHE

 

Yes that would effect Develop module only, but...

 

Also, close LrC, delete the Library previews.

 

Restart LrC, retry.

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 06, 2020 0
Community Beginner ,
Sep 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I tried what was indicated, but I got the same result. On the Laptop I tried and exported everything without any problems.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 06, 2020 0
Community Beginner ,
Sep 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'll try to search a solution with Adobe Support. I've uninstalled and reinstall LrC but Nothing was changed. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 12, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I downloaded your files and then Exported them from LrC 9.4 as JPG images. Nothing wrong with them on my system.

 

2020-09-12 12_14_40-LR Classic Test V9 Cat - Adobe Photoshop Lightroom Classic - Library.png

 

You also say.

 

Quote:

On the Laptop I tried and exported everything without any problems.

End Quote: 

 

That would indicate a hardware problem on your other computer that is corrupting the images on Export and NOT a problem, bug or whatever you want to call it, in LrC.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 12, 2020 0