Highlighted

Watermarks are lost at upload

Community Beginner ,
May 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi!

I have successfully created watermarks and they show on my exported photos. However, when I upload these photos to a website, the watermarks are gone - which is the opposite of their original purpose. What is happening? Has anyone seen this issue before and knows how it can be fixed?

Thanks so much for your help!

Correct answer by rotkehlxen | Community Beginner

Thank you Richard! 

I figured out that I was accidenly uploading from the wrong folder.

Topics

Import and export

Views

456

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Watermarks are lost at upload

Community Beginner ,
May 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi!

I have successfully created watermarks and they show on my exported photos. However, when I upload these photos to a website, the watermarks are gone - which is the opposite of their original purpose. What is happening? Has anyone seen this issue before and knows how it can be fixed?

Thanks so much for your help!

Correct answer by rotkehlxen | Community Beginner

Thank you Richard! 

I figured out that I was accidenly uploading from the wrong folder.

Topics

Import and export

Views

457

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
May 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Sounds like you are uploading the wrong files to the website, like maybe the originals?

Using your favorite image viewer, check the export folder to verify that the export did happen correctly and that you are looking at the correct version of the exported files.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
May 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi ManiacJoe!

It seems like thats exactly what happened - embarrassing but true. I mixed up the folders, guess I was quite tired when I did this. Thank you very much for your response!

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
May 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

How are you uploading. How are you publishing?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.3, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
May 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for your help! I figured out that I was accidently uploading from the wrong folder 😞

So all is well.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mentor ,
May 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If you use a special Publish service to put the images up on the website, that is in effect a different kind of Export and does not inherit your currently chosen Export settings. You would need to configure the export settings for that Publish service, to include whatever watermarking you desire (as well as resizing, etc). There may be many different reasons for Exporting and some of those will have different watermarking requirements than others. So different setups can be made - and returned to, e.g. if saved as an export preset - or else a Publish service once set up, then continues as a consistent arrangement.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
May 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you Richard! 

I figured out that I was accidenly uploading from the wrong folder.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...