Highlighted

Why does the colour of my image change after applying a preset?

New Here ,
Jan 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi all, 

 

This is driving me crazy!! 

I've imported my image into Lightroom, it looks fine. I start editing and use a preset. While my cursor is on the preset the image looks how I would expect it to with these setting. The preset is selected. I then move my cursor off the preset and the colour of the image changes with an orange hue. 

It doesn't happen on all presets but on quite a few. 

 

During the first screenshot my cursor is over the preset "Fresh-Interior" which is selected. Then once I move my cursor the colour changes.

Screenshot 2020-01-17 at 16.05.43.pngScreenshot 2020-01-17 at 16.05.54.png

TOPICS
Presets or profiles, Problem or error

Views

1.6K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Why does the colour of my image change after applying a preset?

New Here ,
Jan 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi all, 

 

This is driving me crazy!! 

I've imported my image into Lightroom, it looks fine. I start editing and use a preset. While my cursor is on the preset the image looks how I would expect it to with these setting. The preset is selected. I then move my cursor off the preset and the colour of the image changes with an orange hue. 

It doesn't happen on all presets but on quite a few. 

 

During the first screenshot my cursor is over the preset "Fresh-Interior" which is selected. Then once I move my cursor the colour changes.

Screenshot 2020-01-17 at 16.05.43.pngScreenshot 2020-01-17 at 16.05.54.png

TOPICS
Presets or profiles, Problem or error

Views

1.6K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jan 17, 2020 2
Adobe Community Professional ,
Jan 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

That happens to me at times, often because I drag the mouse diagonally off the preset list, causing the preview of a near-by preset to be displayed but not removed after the mouse leaves the preset list. To correct the display, I just click the current-1 and current edit steps in the edit history panel.

 

This is most likely a UI bug, but I have never bothered to report it.

 

Me: Win 10.1809 and LR 9.1

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 17, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jan 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This is  a bug Adobe has acknowledged that remains to be fixed. Please add your 'Me To vote' and 'Follow' at the below report.

https://console.getsatisfaction.com/photoshop_family/conversations/lightroom-preset-hover-preview-in...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 17, 2020 1
Explorer ,
Apr 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

i tired opening this link and it wasnt working. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 07, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Apr 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Try this link-

https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/lightroom-preset-hover-preview-incorrect-for-...

 

 

Regards. My System: Lr-Classic 10.0, Photoshop 22.0, Lightroom 4.0, Windows-10. Nikon DSLR.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 07, 2020 0
New Here ,
Jan 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the same problem. Did you find a solution? Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 28, 2020 0
New Here ,
Jan 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Guys, I think I found a solution for this case.

 

Go to Preferences/ Performance / Develop / Uncheck this option >>  Enable hover preview of presets in loupe

It works for me. 

 

I'm using iOs Catalina 10.15.2 / Lightroom Classic 9.1

 

Please test and let me know if works for you. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 28, 2020 0
Explorer ,
Apr 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

this keeps happening to me to and I just spent over an hour trying to fix it and getting very frustrated. Thank you for posting this I hope to see a resolution soon from adobe 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 07, 2020 0
New Here ,
Jun 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

 I had this problem and all I did was switch the profile to other options and back. This solved it instantly.PROFILE COLOR.PNG

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 15, 2020 1
Explorer ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What do you mean by that? what are the other options? please let me know
thank you

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 26, 2020 0
New Here ,
Jul 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This worked! I just hovered over the other options in the profile drop down, hovered down to landscape, portrait, etc and it corrected itself. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 31, 2020 0