No image after clicking on thumbnail

New Here ,
Feb 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

After updating to the latest release of Elements 2021 I can no longer view any images once I double click on the thumbnail. A grey box with a question mark shows up on the screen. Doesnt matter if the image is JPEG or RAW.  Any insights? 

TOPICS
Problem or error

Views

42

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Feb 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

What happens if you select an image and use the update thumbnail command? [Edit>Update thumbnail or Ctrl+Shift+U]

From which version did you update or are you talking about after the recent 2021 update?  Did you convert your old catalog?  How large is your catalog?

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Glen16B8 AUTHOR
New Here ,
Feb 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Greg_S. Thanks for the response to my question. 

 

Nothing happens when I use update thumbnail. The same screen appears with a grey box and a question mark. 

I has Photoshop Elements 2019 previously and purchased the update to 2021.  Upgrading went without issue and I converted my entire catalog.  Once that was done I removed the old software. Everything functioned fine for several weeks and then (if I remember correctly) there was an update which I performed. Thats when I could no longer view anything but thumbnails. 

My catalog is over 116,000 photos. I have been using Elements for many many years. 

I have installed new RAW photos and even those have the same problem.  

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Glen16B8 AUTHOR
New Here ,
Feb 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Here are the details of the software/system:

 

Elements Organizer 19.0.0.0
Core Version: 19.0 (20210126.m.155261)
Language Version: 19.0 (20210126.m.155261)

Current Catalog:
Catalog Name: My Catalog 1
Catalog Location: C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\Catalogs\My Catalog 1\
Catalog Size: 711.9MB
Catalog Cache Size: 2.7GB

System:
Operating System Name: Windows 10
Operating System Version: 10.0
System Architecture: Intel CPU Family:6 Model:15 Stepping:2 with MMX, SSE Integer, SSE FP, SSE2
Built-in Memory: 63.9GB
Free Memory: 53.7GB

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Feb 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please give us a screenshot of the Organizer with the broken thumbnails.

 

Can you create a new catalog and import a few photos to see whether the thumbnails appear.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Greg_S. LATEST
Adobe Community Professional ,
Feb 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

. . .  and also do a repair and optimization of the problem catalog.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more