• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Issues with baking - strange artifacts and lines

New Here ,
Jul 26, 2022 Jul 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I've been experiencing issues with my bakes and couldn't find any resolution. I've tried out with this head I modeled (not sure if the retopology is worth anything) but after I did the bake I got the results below. I tried with both Painter and Marmoset. 


Why do I get these artifacts? I also tried with other parts of the character and got a lot of distortion... Can anyone help{

 

reproject-problems.jpg

446ff37f0eaea7222aec26219d7d7aac26336046_2_750x750.jpeg

ca87114becb69dde791b92628bf65fd8fa3e8112_2_750x750.jpeg

marmoset.jpg

marmoset_ao.jpg

TOPICS
Baking , Discussion , UV Tiles

Views

437

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Jul 27, 2022 Jul 27, 2022

It looks more like polygons to me. Is your high poly with smooth normals as well?

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Jul 27, 2022 Jul 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Have you exported your mesh with smooth normals? 

Could you share your baking parameters? 

Thank you,

Kind Regards,

Geoffroy SC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 27, 2022 Jul 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Geoffroy,

 

Now I exported with smooth normals and got a cleaner result, thank you! Still, when I bake the normal map, I get pixelated results even though I've enabled antialiasing 8x8. Check out the settings and result below:

 

ERRORS.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 27, 2022 Jul 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

It looks more like polygons to me. Is your high poly with smooth normals as well?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 27, 2022 Jul 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Indeed, I missed to smooth the normals on the high poly. Thank you so much for the quick answer! Have a good day/night! 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources