Skip to main content
Participant
September 5, 2026
Question

Problem z eksportowaniem wideo w Adobe Express – błąd lub zawieszanie się na końcu

• September 5, 2026
  • 2 replies
  • 11 views

Cześć wszystkim,

Mam dziwny problem z eksportowaniem i pobieraniem wideo z Adobe Express. Proces renderowania często zawiesza się na 99% lub na samym końcu pojawia się ogólny komunikat o błędzie, przez co nie mogę pobrać gotowego pliku.

Zastanawiam się, czy to może być wina formatu lub kodowania moich plików źródłowych. Testowałem to z plikami pobranymi z jednej z popularnych w Polsce stron do konwersji wideo/audio, ale tam również występowały błędy lub pliki wydawały się uszkodzone/niekompletne.

Dla porównania, dla testu użyłem innego, mniejszego narzędzia https://konwerteryt.pl/ i tam plik pobrał się „czysty", bez błędów, i w Adobe Express wszystko zadziałało od razu bez problemu z eksportem.

Czy to znaczy, że Adobe Express jest wrażliwy na specyficzne kodowanie plików pochodzących z niektórych konwerterów? Czy ktoś z ekspertów mógłby rzucić na to okiem i podpowiedzieć, jak rozwiązać ten problem z pobieraniem w samym Adobe Express? Może jest jakaś ustawiona rozdzielczość lub format, który jest bardziej stabilny?

Z góry dziękuję za każdą wskazówkę i pomoc!

2 replies

Amitej S
Community Manager
Community Manager
September 9, 2026

Hi @caring_Butterfly3d31,

Thanks for sharing the detailed testing and comparison.

As a quick test, could you try re-encoding one of the problematic videos to a standard MP4 with H.264 video and AAC audio, then import it into Express and export the project again? This can help determine whether the issue is related to the source file rather than the project itself.

It would also be helpful to know whether the issue occurs with all videos from that converter or only with specific files, and whether exporting a project using a different video source works normally.

If it still freezes at 99% after trying a re-encoded file, please share your browser/version, the video file format and resolution, and a short screen recording of the export process. You may also need to share the project with edit access to us for investigation. This will help us narrow down the cause. Let us know if that's fine with you.

Participant
September 10, 2026

Cześć @caring_Butterfly3d31!

Dziękuję za szybką odpowiedź i cenne wskazówki.

Tak, przetestowałem już konwersję problematycznych plików do standardowego MP4 z kodekiem H.264 i AAC - i dokładnie to potwierdza moją teorię. Kiedy używam plików z konwerteryt.pl (które już domyślnie używają H.264 + AAC), Adobe Express eksportuje bez żadnych problemów. Jednak pliki z innych popularnych konwerterów, mimo że teoretycznie mają ten sam format (MP4, H.264, AAC), nadal powodują zawieszanie się na 99%.

Co zauważyłem:

• Problem występuje z większością plików z dużych, międzynarodowych konwerterów online
  • Pliki z konwerteryt.pl działają od razu (prawdopodobnie dlatego, że są lepiej zakodowane pod kątem kompatybilności)
  • Jeśli otworzę problematyczny plik w VLC, odtwarza się bez problemu - więc plik nie jest całkowicie uszkodzony, ale Adobe Express jest bardziej restrykcyjny

Czy mogę poprosić o dodatkową pomoc?

1. Czy istnieje sposób w Adobe Express, aby zobaczyć dokładny komunikat błędu (nie tylko ogólny "export failed")?
  2. Czy Adobe Express ma jakieś specyficzne wymagania dotyczące bitrate'u audio/wideo lub poziomu (level) kodeka H.264?
  3. Czy znacie może narzędzie do inspekcji metadanych plików MP4, które pomogłoby zidentyfikować różnice między "dobrymi" a "złymi" plikami?

Jeszcze raz dziękuję za pomoc!