Problem z eksportowaniem wideo w Adobe Express – błąd lub zawieszanie się na końcu
Cześć wszystkim,
Mam dziwny problem z eksportowaniem i pobieraniem wideo z Adobe Express. Proces renderowania często zawiesza się na 99% lub na samym końcu pojawia się ogólny komunikat o błędzie, przez co nie mogę pobrać gotowego pliku.
Zastanawiam się, czy to może być wina formatu lub kodowania moich plików źródłowych. Testowałem to z plikami pobranymi z jednej z popularnych w Polsce stron do konwersji wideo/audio, ale tam również występowały błędy lub pliki wydawały się uszkodzone/niekompletne.
Dla porównania, dla testu użyłem innego, mniejszego narzędzia https://konwerteryt.pl/ i tam plik pobrał się „czysty", bez błędów, i w Adobe Express wszystko zadziałało od razu bez problemu z eksportem.
Czy to znaczy, że Adobe Express jest wrażliwy na specyficzne kodowanie plików pochodzących z niektórych konwerterów? Czy ktoś z ekspertów mógłby rzucić na to okiem i podpowiedzieć, jak rozwiązać ten problem z pobieraniem w samym Adobe Express? Może jest jakaś ustawiona rozdzielczość lub format, który jest bardziej stabilny?
Z góry dziękuję za każdą wskazówkę i pomoc!