Skip to main content
Participant
October 25, 2024
Question

Okno dialogowe opcji zapisz / zapisz jako nie wyświetla się

• October 25, 2024
  • 1 reply
  • 518 views

Mam problem z zapisywaniem pliku w adobe illustrator 2025.

Opcja "zapisz jako", oraz "zapisz" nie reagują - nie dzieje się zupełnie nic - nie wyświetla się żadne okno dialogowe. Jedyną opcją jest zamknąć bierzący dokument i skorzystać z opcji "zapisz", bardzo to utrudnia prace i nie daje możliwości zapisywania postępów w pracy. Odinstalowanie illustratora i zainstalowanie na nowo nic nie dało. Proszę o pomoc

Windows 11 (zaktualizowany)

Illustrator 2025 - najnowsza wersja

This topic has been closed for replies.

1 reply

Monika Gause
Community Expert
Community Expert
October 25, 2024

Did you already reboot the computer and reset the preferences?

Participant
October 26, 2024

Tak.

Resetowałem komputer, resetowałem preferencje w programie illustrator, reinstalowałem.
Na samym początku miałem ten sam problem z opcją "nowy dokument", ale w preferencjach zaznaczyłem opcje "użyj starego interfejsu nowy plik" i okno dialogowe "nowy dokument" zaczęło się uruchamiać, natomiast w preferencjach nie ma opcji do zaznaczenia "użyj starego interfejsu - zapisz / zapisz jako"...

Participant
October 26, 2024

Dodam, że skróty klawiszowe "ctrl+s" i "shift+ctrl+s" również nie reagują. Zauważyłem, że jedyną opcją która działa jest "zapisz kopie" (alt+ctrl+s), ale to tylko doraźnie rozwiązuje problem, ale nie rozwiązuje ogólnego problemu z oknem dialogowym zapisywania pliku.