Photoshop "Yazım Aracı" Önerisi
Merhabalar,
Yaklaşık 5 yıldır Photoshop kullanıcısıyım ve şu sıralar bir özelliği arıyorum. Sizin için Photoshop'a eklemesi çok kolay bir iş aslında, eminim ki çoğu grafik tasarımcının da işini kolaylaştıracaktır. Örnek vererek ilerleyeyim çünkü nasıl anlatacağımı ben de tam olarak bilmiyorum
Mesela uzun bir yazı yazdınız ve yazıya Kontur, Eğim Ver ve Kabart, Dış Işıma gibi özellikler eklemek istiyorsunuz. Fakat bu özelliği yazının tamamına değil de ordaki bir cümleye eklemek istiyorsunuz. Bunu yapabilmek için tekrardan Yazım Aracı'nı açıp aynı boyutta ve fontta bir yazı yazıp aynı yere denk getirmemiz gerekiyor, fakat şöyle bir özellik olduğunu varsayarsak işimiz çok kolaylaşacak.
İstediğimiz kısmı seçiyoruz ve sağ tık yapıyoruz daha sonrasında o kısmın ayrı bir katmanda YAZI KATMANI olarak kalmasını sağlıyoruz. Konumu ve özellikleri değişmeden yeni bir YAZI KATMANI açılıyor ve sadece seçtiğimiz kısım içinde oluyor. Bu önerimi dikkate alıp Photoshop ve diğer Adobe uygulamalarına eklerseniz çoğu kişinin işini kolaylaştıracağınıza eminim.
Not:Eğer böyle bir özellik varsa affola, nasıl yapılabildiğini söylerseniz çok memnun kalırım.
Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.