• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
3

Garbage characters in acrobat reader but not XChange editor.

Guest
Aug 02, 2023 Aug 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

When I try to open a PDF in adobe acrobat reader I see garbage symbols. When I open the same PDF in XChange editor on the same PC it works fine. This is also the case for my collegaues PC. As some collegaues prefer Adobe I wish to know how to change the Adobe reader settings such that the PDF is diplayed correctly. Can anyone help me?

 

XChange editor

Screenshot_1.png

 

Adobe acrobat reader

Screenshot_2.png

TOPICS
View PDF

Views

235

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 02, 2023 Aug 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Two of our users have encountered a similar problem.  This is what I've learned about the issue:

  • It appears to be due to Acrobat using a graphical font in place of the original text.
  • It only affects headers in the document template - user entered text is diplayed correctly.
  • It's intermittent - occurring randomly and disappearing spontaneously.
  • It's user dependent - a different user on the same machine does not see the problem.  Recreating the user profile also eliminates the problem.
  • Repairing, reinstalling Acrobat does not resolve the problem.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 02, 2023 Aug 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I've just noticed that the affected fields appear to be only those in bold type - other template fields display correctly

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Aug 02, 2023 Aug 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi Axxell,

 

The normal words i.e., "Product" is also displayed with garbage characteres in Adobe reader. However, in XChange editor the word is readable. Actually not a single word is readable in adobe as the characters are replaced with symbols. Do you have a work around for this issue?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 02, 2023 Aug 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Sorry, no workaround, other than to use a different reader.  The document displays correctly in Chrome and Edge. In your example the substitute font appears to be different from the one in our case. For example, the word Date on your document looks like this:

AxxellCA_0-1690987582145.png

In our example the word date is displayed thus:

AxxellCA_1-1690987774213.png

I'm probably incorrectly referring to a font issue - it appears to be more a case of a substitute character set.

I'm puzzled by the fact that it's user dependent and also that it appears and disappears intermittently. We've had this problem on and off for over a year now and this is the first time it's persisted for long enough for me to do some serious investigation!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines