Exporting error from Character Animator via Adobe Media Encoder

New Here ,
May 13, 2021 May 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi. I've been stuck for hours in this issue.

I would like to export video from Character Animator via Adobe Media Encoder but AME repeated saying "Could not read from the source. Please check if it has moved or been deleted" even the file is there. I tried to clear the cache as advised in old thread but no luck. Here I attached the error message, so it would be much appreciated if anyone helps me. 

---------

* Character Animator (Beta): version 4.3 (build 29)

* Adobe Media Encoder (Beta): version 15.3

* OS: macOS Big Sur (M1)

---------

- Source File: /Users/myname/Documents/birthday-usethis/birthday-usethis.chproj
- Output File: /Users/myname/Documents/birthday01.mov
- Preset Used: Apple ProRes 4444 with alpha
- Video:
- Audio:
- Bitrate:
- Encoding Time: 00:00:00
05/13/2021 03:49:34 PM : Encoding Failed
------------------------------------------------------------

Could not read from the source. Please check if it has moved or been deleted.

------------------------------------------------------------

TOPICS
Error or problem , Export or render

Views

407

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , May 20, 2021 May 20, 2021
Hello and thank you for your reply.There were a couple of updates since I posted my question and the latest one solved my issue. I'm not quite sure why it happened but anyway it was solved.

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
May 19, 2021 May 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi okuusan703,

We're sorry for the trouble. An error like this can occur if the application is unable to find the link bewteen the media used and the project. 

Does it happen with a specific project?

Which version of Adobe applications are you using?

 

Let us know. We're here to help.

Regards,

Shivangi

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 20, 2021 May 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello and thank you for your reply.

There were a couple of updates since I posted my question and the latest one solved my issue. I'm not quite sure why it happened but anyway it was solved.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks for keeping us updated.

Give us a shout if you get any other issues. 🙂

 

Best,

Shivangi

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines