Masking layer is gone when i export my project

Community Beginner ,
Dec 05, 2021 Dec 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm using Adobe animate 2019 here
i only have 1 mask layer in my project, under it are two classic tweening layers (both have blur filter on),i exported that and my mask layer is just gone
i converted my mask layers to symbol (movie clip) and the result is still mess up when exporting
i converted the 2 under layers as symbol too (from graphic to movie clip) and again its still mess up

everything looks normal in the program, its only mess up when i render it

In program

Will22105122akin_2-1638767987873.png

Redered

Will22105122akin_1-1638767961585.png

 


i tried to replicate the same layout on a new file and that exported fine so i don't even know anymore. Can anyone help?

Views

58

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Dec 09, 2021 Dec 09, 2021
nevermind i figured it out (my English isn't the best so bear with me here) don't apply any filters in "frame" tab (on the right, properties>frame), use "object" instead if the keyframes under mask layer looks like this (white dot) then it's won't export the mask layerthey should be black dot once u remove the filter in "frame" settings those keyframes are all symbols (movie clips) Also i was mistaken- my An was 2020 lol Hope this will save someone from stressing out!

Likes

Translate

Translate
Community Beginner ,
Dec 09, 2021 Dec 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

nevermind i figured it out
(my English isn't the best so bear with me here)
don't apply any filters in "frame" tab (on the right, properties>frame), use "object" instead
if the keyframes under mask layer looks like this (white dot) then it's won't export the mask layer

Will22105122akin_0-1639069230710.png

they should be black dot once u remove the filter in "frame" settings

Will22105122akin_1-1639069306251.png


those keyframes are all symbols (movie clips)
Also i was mistaken- my An was 2020 lol
Hope this will save someone from stressing out!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Enthusiast ,
Dec 09, 2021 Dec 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Looks like a bug. It's happening in An 2022 as well.

Please report it here if you have the time: https://www.adobe.com/products/wishform.html

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines