• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Latency & Clipping Issues

New Here ,
Jul 03, 2022 Jul 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I am running the following setup and if/once I get the latency right then I get clipping issues. Any suggestions on getting the right balance? I've only just bought this laptop and this is the only purpose I'm using it for.

Laptop:

Asus TUF Gaming F15

Intel® Core™ i5-10300H processor (2.5 - 4.6GHz)

512GB SSD storage with 16GB RAM

NVIDIA® GeForce® GTX 1650 graphics

Windows 11

Interface:

Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen

Daw:

Latest version of Adobe Audition via the Creative Cloud Desktop App

Plugins:

ML Sound Lab Amped Roots

Purpose:

Recording Guitar

Importing drum loops

 

Thanks

Matt

TOPICS
Audio hardware , How to , Playback , User interface or workspaces

Views

151

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 04, 2022 Jul 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

When you say 'clipping' what do you mean? It has a specific meaning in digital audio, and that has absolutely nothing to do with latency...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 04, 2022 Jul 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Sorry Steve, clipping was the wrong word. In multitrack view during playback after recording a guitar track there isn't a smooth playback. The track cuts in & out in milliseconds and the drum loop thats been uploaded/inserted into another track is slightly distorted. The drums by themselves playsback fine in Audition. This all happens after i've got any latency issues sorted.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 04, 2022 Jul 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Sounds as though you still need to increase the latency setting - it's usually higher than you think it needs to be to get rid of all artifacts. The other thing is - which driver class are you using in Audition? You should be using the Scarlett driver, and ASIO for the best performance from a latency perspective.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 04, 2022 Jul 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks Steve, i'm using the current scarlett driver (ASIO). I've attached a screen shot of my current settings. If I save the multitrack as a mixdown wav file it plays back smooth, just not in Audition in the multitrack view.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines