• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Star Rating images is not working

Community Beginner ,
May 01, 2023 May 01, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm unable to star rate images. No matter how I try to rate them whether using the keyboard shortcut or the Label menu. All it does when I rate the image there is a quick flash of text (Writing metadata to C8576584.CR2) and no rating is applied. I was able to clear cache and the rating showed up, then I wanted to change the rating and it doesn't work again and it doesn't work on other images either. 

TOPICS
Problem or error

Views

528

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 02, 2023 May 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

What is your OS (and what release)?

 

What release of Bridge are you using?

 

Where are the files you're having issues with located (on your computer's hard drive, external drive, where)?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 02, 2023 May 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

OSX: Ventura 13.3.1

Bridge: 13.0.3.693

The files are located on my internal drive, I have given Bridge all the permissions to the disk. I set all read and write access at the folder level.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 02, 2023 May 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

OK, good. You are ahead of me.

 

Now, can you go to the Tools (menu) -> Cache -> Purge cache for folder (name of folder) and do that?

 

Does that help?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 02, 2023 May 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Yes, I forgot to mention that I also purged cache, and what that does is it displays the correct rating but then when I rate the next photo it doesn't work again. So then I purge the cache again and the rating for that photo shows up and so on. Certainly, I should not have to do that.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 02, 2023 May 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hmmm, OK, thanks.

 
Let’s try rebuilding the prefs:
 

Quit Bridge (if running). Just before clicking on Bridge in the Dock or double-clicking the application for the Mac, press Command-Option-Shift. For PCs, press Control-Alt-Shift. Then open Bridge BUT KEEP your fingers on those keys until you see a window pop up. From the window, choose “Reset Preferences," "Entire Thumbnail Cache,” and/or "Reset Standard Workspaces.” In your case, choose "Reset Preferences."

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 02, 2023 May 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

OK, I reset preferences and the problem is still there.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Mar 25, 2024 Mar 25, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

same here

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 08, 2023 May 08, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Anybody else has any clues?  This is a really ennoying issue.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 16, 2023 May 16, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Maggie26811090460j  ,
Thanks for your feedback.
Could you share the following details about the issue:

Is the issue specific to particular files/format?
Please share the sample file/files and screen recording on which you are observing the issue at sharewithbr@adobe.com


Thanks,
Bridge Team

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 17, 2023 May 17, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Abu25 

The format is Canon Raw CR2. I just tried to do star rating on a jpg and it works fine.

Here is a video on what's happening.

Star Rating 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines