• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Mouse pointer does not appear after recording in citrix session

New Here ,
Feb 12, 2019 Feb 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello community,

we have installed Adobe Captivate (Version 9) on a local device to record software simulations.

The programs are recorded in a citrix session.

Here we have found that the mouse pointer is always not visible in input fields, if the recording is played in hindsight.

We were able to produce the same thing without errors on a terminal server (Windows 2008, Windows 2016) and on the local device (Windows 10) with the same settings.

Have somebody a idea?

Thanks a lot.

Marcel

Views

418

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 12, 2019 Feb 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Are you talking about a Video demo or a Software sim? If it is a software sim, which mode?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 14, 2019 Feb 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

We use the demo mode as well the software simulation.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 14, 2019 Feb 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Is mouse not appearing in Video Demo neither?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 14, 2019 Feb 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

The mouse is appearing in the video demo as well in the recording.

But not appearing in the finished video.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 17, 2019 Feb 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

does nobody have an idea?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 18, 2019 Feb 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This is one of the rarest questions I ever saw on the forums, which I visit daily since 10 years. That is probably the reason that you don't get an answer. If you see the mouse pointer when previewing with F11 (HTML in Browser) have no idea why it is not showing up after publishing. Unless there is a terminology problem: what do you mean by mouse pointer? Is that the 'hand' icon perhaps? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 01, 2019 May 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have the same issue. No mouse pointer if recording something within a Citrix environment. The mouse pointer shows up if I try to record something that's not through the Citrix virtual desktop. I think it has something to do with Citrix taking over the mouse in the virtual environment. The issue is present when setting the recording area to screen area or to application window. Were you ever able to find a workaround?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 08, 2022 Apr 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

We are having the same issue. Our system recently updated our laptops to Windows 10 and Captivate 11.8.0.586. We have not been able to record Captivate videos that capture the mouse pointer since the update. Has anyone else had problems like this? It doesn't capture the mouse pointer in Video Demo or Software Simulation. The odd thing is that this only happens in Citrix. The mouse pointer is visible in all other applications. Is there a solution? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 08, 2022 Apr 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I'm not sure if this video will help you but check it out. Best of luck to you.

https://youtu.be/IWu-oagcPpw 

Paul Wilson, CTDP

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines