• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Published Adobe Captivate and Flash

Community Beginner ,
Jun 22, 2020 Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

We are in the process of re-publishing any content that contains Flash so that it will work when Flash goes away later this year. Basically what we've done is disable Flash in Google Chrome, and then attempt to access each training "Type" in Connect. Based on what we've observed, it looks like the following "Types" of content will still work when Flash goes away:

  • Captivate published with the "HTML5" option selected.
  • Presenter published with the "HTML5" option selected.
  • Presenter published with the "Both" option selected.

 

And it looks like these "Types" of content will not work:

  • Captivate published with the "SWF" option selected.
  • Captivate published with both the "SWF" and HTML5" options selected.
  • Presenter published with only the "SWF" option selected.

 

So here is my question: Shouldn't Captivates published with both the "SWF" and "HTML5" options selected still work? Capaitvates published this way show up in Connect as a "Adobe Captivate Hybrid." From how it was explained to me sometime ago, if the browser is unable to play the Flash version, then it would instead just play the HTML5 version. This does not seem to be working, so we're wondering if we need to also republish these ones. Thanks!

 

TOPICS
Connect central

Views

131

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 23, 2020 Jun 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Interesting find. I'll have to test and see if I experience anything different. I suppose it's worth asking what version of Captivate you are using, just so we are looking at the same thing. 

 

Being a Captivate related issue, I'd also recommend you reach out to the Captivate Support team (they are pretty responsive), captivatehelp@adobe.com, and see if they have any inisght about what is happening. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 24, 2020 Jun 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks. We are using Captivate 9.0.0.223.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 24, 2020 Jun 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Well, it could be something in that version of Captivate. 9 is pretty old, as 11.5 is current. I'd still reach out to the captivate team and see if they have any configuration guidance. 

 

Alternatively, you can download the 30 day trial of the current version of Captivate to test and see if it behaves more as you would expect.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines