Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Texturen funktionieren nicht bei eigenen 3D Models

New Here ,
Dec 15, 2017 Dec 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hallo Zusammen,

ich arbeite seit einer Weile mit Dimension CC und finde das Programm super.

Neuerdings habe ich allerdings Probleme mit meinen eigens erstellen 3D Objekten. Die Texturen lassen sich nicht auf die eigenen 3D Objekte übertragen. Wenn ich beispielsweise mein Objekt mit der Texture "Weißer Kunststoff" belege, bekomme ich nur eine schwarze Variante beim rendern. Die vorinstallierten Objekte funktionieren aber ohne Probleme.

Jemand eine Idee woran es liegen könnte? Danke für die Hilfe!

Screenshot anbei:

Bildschirmfoto 2017-12-15 um 15.37.37.png

Grüße

Marcel Seegler

Views

118

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Dec 17, 2017 Dec 17, 2017
The capsule looks like it has some geometry issues but it also looks like it might be inside out.  If the "back" side of the faces are pointed outwards it won't render correctly in Dimension.  Depending on what program you use to make it, you'll want to flip the polygons.

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Dec 17, 2017 Dec 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The capsule looks like it has some geometry issues but it also looks like it might be inside out.  If the "back" side of the faces are pointed outwards it won't render correctly in Dimension.  Depending on what program you use to make it, you'll want to flip the polygons.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines