• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Trouble with Transparent Background from .bmp in CC Library

New Here ,
Feb 23, 2022 Feb 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello! 

I'm having trouble placing a bitmap from my CC Library into Illustrator with a transparent background. I found a previous help article that helped troubleshoot for InDesign, but nothing for Ai. The file needs to be a bitmap for the photopolymer plate making process for letterpress. I have to make the background disappear while still having the fine detail from the bitmap, so image tracing this is not an option. 

 

Here is what the bitmap looks like when placed in Indd:

Screen Shot 2022-02-23 at 5.34.12 PM.png

I am placing this image by right clicking and selecting "place copy".

 

And here is what the same bmp looks like placed the exact same way in Ai from the same CC Library. 

 

Screen Shot 2022-02-23 at 5.34.31 PM.png

Does anyone know why the background is still present in Ai? And do you have any possible solutions? 

 

Many thanks in advance! 

TOPICS
Bug , Import and export

Views

110

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe
Community Expert ,
Feb 23, 2022 Feb 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

How did you add it to the Library?

Seems to work fine when added from Photoshop.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 14, 2024 May 14, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I'm trying to figure this out too. BMP files used to always place into AI with transparency (what is white in PS, is transparent in AI--this is how it has always worked), and it still works this way on my work computer (using 28.4.1). However, it recently stopped working that way on my home computer. It's placing into AI with a white background. Saving the bmp as a png or tif is the only work around I've found so far. I'll have to check my home computer, maybe it's something Adobe broke on an update? 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 14, 2024 May 14, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 14, 2024 May 14, 2024

Copy link to clipboard

Copied

But adding the bitmap to a library in Photoshop and dragging it into an Illustrator file works for me.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 14, 2024 May 14, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Oh, I'll give that a go! Thanks! 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines