Error loading Plugins XXX.aip

Explorer ,
Jun 18, 2018 Jun 18, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

I'm working on a plugin and till now everything worked fine.

But some days ago I rearranged all my files and folders for the plugin and extensions.

Now if I install the plugin and start Illustrator (does not matter which version of Illustrator; I tried 2017 and 2018), I get the Errormessage "Error loading Plugins. XXX.aip". The XXX.aip stands for the plugin I am working on.

Now I can click OK and after that i can see my Extensions, but not the Plugin.

I have no idea how to fix this, because I do not get any additional information about this error.

Maybe someone here can help me to fix this issue, thanks in advance!

Best regards,

Stefan

TOPICS
SDK

Views

11.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Explorer , Jun 20, 2018 Jun 20, 2018
I found the right answer myself ... I used the wrong libraries (on a MAC in /opt/local/lib) to start the Illustrator.In case somebody strugles with a similar issue:Found out, by starting Illustrator via XCode (Outputwindow shows errormessage).

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Jun 18, 2018 Jun 18, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Maybe in this forum they can help you better: Illustrator SDK

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 19, 2018 Jun 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Moved to Illustrator SDK

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 20, 2018 Jun 20, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I found the right answer myself ... I used the wrong libraries (on a MAC in /opt/local/lib) to start the Illustrator.

In case somebody strugles with a similar issue:

Found out, by starting Illustrator via XCode (Outputwindow shows errormessage).

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 27, 2018 Nov 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

How are you able to see some output when debugging via Xcode? For me it shows nothing although I also see the error report "Error loading plugins"

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 28, 2018 Nov 28, 2018

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

On the bottom of Xcode there is an outputwindow, which shows some information.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines