Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Mouse lag problem with C++ debugging from Windows 10

Explorer ,
Oct 20, 2020 Oct 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I have serious mouse lag problem under debugging  from Windows 10 environment with our plugin but I can produce lag by Adobe SnippetRunner plugin also.

I used Adobes SnippetRunner project file.

 

  1. Create debug version of the SnippetRunner plugin
  2. Set breakpoints
    1. Panel menu
      Karoly65_0-1603260346225.png

         Set breakpoint to SnipRunActionComponent.cpp line 109

Karoly65_1-1603260346236.png

 

    2. Go button observer

Karoly65_5-1603260981274.png

         Set breakpoint to SnipRunGoButtonObserver.cpp line 151

Karoly65_6-1603261002741.png

     3. Debug the SnippetRunner app

 

If I set a breakpoint in SnipRunActionComponent somewhere I get always lag after breakpoint but it works nice from SnipRunGoButtonObserver.

I have same experience with our plugin.

I tested it on multiple machines with same result.

It works nice with Windows 7. Problem started with Windows 10.

 

Environment:

                InDesign:

                                Adobe InDesign 2021 (Prerelease-Debug)

 

Visual Studio:

Microsoft Visual Studio Enterprise 2019

Version 16.7.6

VisualStudio.16.Release/16.7.6+30611.23

Microsoft .NET Framework

Version 4.8.04084

Installed Version: Enterprise

 

Windows 10:

Karoly65_4-1603260346249.png

Build settings

 
 

I tested it with Visual Studio 2017 and CC 2019 with same result

If  I start Visual Studio in safe mode (without third party extensions) then result is same.

 

Maybe it is a bug in the debug versions.

 

I appreciate any help

 

Best Regards

Karoly

TOPICS
Bug, Performance

Views

67

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 08, 2021 Sep 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Was there ever a response on this? I am seeing this issue as well. However in my case on one of the plug-ins "lag" is probably an understatement as the mouse becomes impossible to use.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 08, 2021 Sep 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi Michael,

 

No, I never got an answer.

I reported this issue for Visual Studio developer group also but they could not help either.

My problem with debugging started with Windows 10.

 

With Windows 7 I hadn't the same problem.

Now I also have a Windows 7 disk for security.

 

In my case I can produce same lag with Adobes Snippetrunner example application also.

 

Best regards 

Karoly

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines