Highlighted

Indesign forces windows explorer to lose image preview

New Here ,
Nov 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

normally images are shown with little preview images in my explorer. But when I drop one of those images in an indesign document, the preview image is gone and i cant get it back to show again. Has anybody an idea, where this issue can come from?

TOPICS
Bug, Import and export

Views

36

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Indesign forces windows explorer to lose image preview

New Here ,
Nov 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

normally images are shown with little preview images in my explorer. But when I drop one of those images in an indesign document, the preview image is gone and i cant get it back to show again. Has anybody an idea, where this issue can come from?

TOPICS
Bug, Import and export

Views

37

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 21, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What do you mean at all by this? Have you got an example to show us? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 21, 2020 0
New Here ,
Nov 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Here are some pictures with preview, which I havent dropped in the indesign document yet, and a few pictures which I have dropped and which are only visible as a symbol now. Screenshot 2020-11-21 190437.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 21, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Nov 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I cannot duplicate that here. More like some kind of O/S glitch than an InDesign issue.

In the meantime, try using Bridge.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 21, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

They must be corrupt or invalid saves.

Hard to know. Still confused.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 21, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Oliver,

what's your exact version of Windows 10?

What's your InDesign version?

 

Will the issue go away if you switch to List View and back?

 

Regards,
Uwe Laubender

( ACP )

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 23, 2020 0
New Here ,
6 hours ago

Copy link to clipboard

Copied

Windows 10 version 2004

Indesign 16.0 x64

 

No, switching to list view and back doesnt help. I also reset the thumbnail.db without solving the issue.  

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
6 hours ago 0