Highlighted

Magenta tint on viewing window prior to editing

New Here ,
Jan 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When I upload my RAW images to Lightroom, the image in the main pre-viewing window has a magenta tint but the same image in the flimstrip below appears correct? See attached. This is before IK McFarlane - magenta tint problem.jpg adjust any settings or parameters and makes it hard to process my image as I am not starting with the colours being correct. Can anyone pleaase advise?

Adobe Community Professional
Correct answer by Todd Shaner | Adobe Community Professional

Your using LR Desktop 2.3. Please use the Creative Cloud app and update to the latest version, which is 3.1. Also update your graphics driver to the latest version 441.87 here NVIDIA GeForce GTX 960 When installing the graphics driver select 'Custom' and check 'Clean Install.'

TOPICS
Problem or error

Views

218

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Magenta tint on viewing window prior to editing

New Here ,
Jan 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When I upload my RAW images to Lightroom, the image in the main pre-viewing window has a magenta tint but the same image in the flimstrip below appears correct? See attached. This is before IK McFarlane - magenta tint problem.jpg adjust any settings or parameters and makes it hard to process my image as I am not starting with the colours being correct. Can anyone pleaase advise?

Adobe Community Professional
Correct answer by Todd Shaner | Adobe Community Professional

Your using LR Desktop 2.3. Please use the Creative Cloud app and update to the latest version, which is 3.1. Also update your graphics driver to the latest version 441.87 here NVIDIA GeForce GTX 960 When installing the graphics driver select 'Custom' and check 'Clean Install.'

TOPICS
Problem or error

Views

219

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jan 18, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jan 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You may have a graphics card or driver issue. Go to menu Edit> Preferences> Performance and uncheck 'Use GPU for display.'

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 19, 2020 0
New Here ,
Jan 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks Todd for taking the time to respond; that worked!! Much appreciated.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 19, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jan 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

OK, let's see if we can get your GPU working properly. In LR go to menu Help> System Info and click 'Copy' then paste in a reply here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 20, 2020 0
New Here ,
Jan 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 20, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jan 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Kevin, you can't use screenshots via email. You need to open the post in your browser and then reply with a copy and paste of your system settings as outlined. Thank you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 21, 2020 0
New Here ,
Jan 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Lightroom version: 2.3 [ 20190502-0902-47ed471 ] (May  3 2019)
Operating system: Windows 10
OS Version: 10.0 [18363]
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 4
Processor speed: 3.4 GHz
Built-in memory: 8153.3 MB
Real memory available to Lightroom: 8153.3 MB
Real memory used by Lightroom: 1070.2 MB (13.1%)
Virtual memory used by Lightroom: 1366.7 MB
Memory cache size: 967.1 MB
Internal Camera Raw version: 11.3 [ 197 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 3
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 523MB / 4076MB (12%)
Camera Raw real memory: 523MB / 8153MB (6%)
System DPI setting: 96 DPI
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 1920x1200
Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No
Graphics Processor Info: DirectX: NVIDIA GeForce GTX 960 (26.21.14.3200)
Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom CC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 21, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jan 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Your using LR Desktop 2.3. Please use the Creative Cloud app and update to the latest version, which is 3.1. Also update your graphics driver to the latest version 441.87 here NVIDIA GeForce GTX 960 When installing the graphics driver select 'Custom' and check 'Clean Install.'

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 22, 2020 0
New Here ,
Jan 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks - all good now. I appreciate your advice and for taking the time and effort.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 23, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jan 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Glad to help and good to hear that fixed the GPU issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 23, 2020 0