P: 13.0.1: No snap to pixel grid when Shift+Drag a shape

3 Votes
Explorer ,
Sep 04, 2012 Sep 04, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I'm experiencing the following issue.

1. "Snap Vector Tools and Transforms to Pixel Grid" is on
2. When I, creating a new shape (rectangle or ellipse etc ...) and hold SHIFT (to do a perfect square or circle) the shape I'm creating is not aligned to pixel grid as it should be.
3. I'm experiencing this issue after 13.0.1 update.
4. Check the video - http://screencast.com/t/kU8ErnkGp

Very frustrating issue.
Adobe please take this into consideration.

--------------------------
Photoshop cs6 x63, 13.0.1
Windows 7 x64
(ready to give full details if need)
--------------------------

SK

Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

27

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Feb 03, 2015 Feb 03, 2015
Fixed in CC (14.x) or later.

Votes

Translate

Translate
20 Comments
Adobe Employee ,
Sep 04, 2012 Sep 04, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Until this is fixed, a work around is to use Quick Create to make the initial shape ( click once on the doc with the shape tool and enter equal width and height) Transforming the resulting shape will keep snap behavior.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 04, 2012 Sep 04, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Thanks Mike!

SK

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 10, 2012 Sep 10, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Just noticed this issue today. Thanks Mike.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 20, 2012 Sep 20, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi Mike,

Is this an issue you are going to fix with next updates?

Thanks!
SK

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 27, 2012 Sep 27, 2012

Copy link to clipboard

Copied

It is fixed in the new 13.0.1.1 Update!

Thanks Adobe!

SK

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2012 Sep 28, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Nope, 13.0.1.1 updates no code, just the code signing.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 28, 2012 Sep 28, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Oh yes, just tested it again and same stuff.

Sorry all, it is not fixed really.

Waiting for it 🙂

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 04, 2014 Dec 04, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I have this issue this morning, yesterday everything was fine 😞

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 05, 2014 Dec 05, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Unless you failed to install the updates, this issue was fixed over 2 years ago...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 07, 2014 Dec 07, 2014

Copy link to clipboard

Copied

When I check for updates it says "Your applications are all up-to-date as checked: less than a minute ago." But it is still not working properly 😞

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 08, 2014 Dec 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Check the version number in the application (Help -> System Info gets the full version info).

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 08, 2014 Dec 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

it says: Adobe Photoshop Version: 13.0.1 (13.0.1.3 20131024.r.34 2013/10/24:21:00:00) x64

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 08, 2014 Dec 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Then you already have the fix for this issue.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Dec 08, 2014 Dec 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

But it is still not working properly 😞 It happened suddenly on last friday.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Dec 08, 2014 Dec 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I don't see that you have a registered version of Photoshop.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 08, 2014 Dec 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I have a registered version of Photoshop which is linked to this account and this is the Photoshop which has the problem.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Dec 08, 2014 Dec 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

That looks like an older version of Creative Suite register back in 2005.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 08, 2014 Dec 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Nope, it is CS 6. If you need I can give you the order number, certificate id, end user id etc.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Dec 08, 2014 Dec 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

It just needs to be registered under your Adobe ID. It should automatically be registered with you Adobe ID when you first activate it.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Feb 03, 2015 Feb 03, 2015

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Fixed in CC (14.x) or later.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report