P: Auto Blend Layers not focus blending - Photoshop 2014.1

53 Votes
LEGEND ,
Aug 08, 2014 Aug 08, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I have 4 registered images of fungi, all images are at the same exposure settings but focused at different levels within the frame. I need to 'blend' together to make one image with a combined DoF.
Ok, so I've imporetd into PSCC as 4 stacked Layers, non of which are Background Layers. I've selected all 4, auto alligned and then used Auto Blend Layers [ABL]. The outcome is that the top 3 layers have totaly black masks applied and the bottom all white. All I basically get as an output is one of the 4 images, no selectivity whatsoever, presumably because of the 3 totally black masks. It also executes the process very quickly.
I assume ABL should be selecting the better focused areas on each image [white on the black masks] and combining all to give me one image with collective DoF. This isn't happening

Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

166

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Oct 06, 2014 Oct 06, 2014
This issue is fixed in the 2014.2 update. See the update announcement here: http://blogs.adobe.com/photoshopdotco...

Votes

Translate

Translate
replies 202 Replies 202
202 Comments
Adobe Community Professional ,
Sep 25, 2014 Sep 25, 2014

Copy link to clipboard

Copied

For the time being you can use Photoshop CC (re-install if necessary).
Mr.Tranberry has indicated the issue is being worked on and a future update should rectify the problem. (edited)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 25, 2014 Sep 25, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Thank you very much for your answer, only one question: How can I install CC, and not the 2014?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Sep 25, 2014 Sep 25, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Mr.Tranberry has provided this Link:
http://helpx.adobe.com/creative-cloud...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 25, 2014 Sep 25, 2014

Copy link to clipboard

Copied



What went wrong after the last PS update? Photomerge doesnt work correctly.
The pictures are getting cutted strait in thwo pieces and does not align like they did on Cs6.
Anyone an idea when it will be fixed?
regards

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Sep 25, 2014 Sep 25, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Please check out Mr.Tranberry’s posts at the top of the page.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Participant ,
Sep 26, 2014 Sep 26, 2014

Copy link to clipboard

Copied



Auto-blend layers command produces unexpected results (did make it with files and lessons of Classroom in a book): first layer receives a full white fusion-mask, second full black fusion-mask.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 27, 2014 Sep 27, 2014

Copy link to clipboard

Copied



When are we getting the "Photo stacking" bug fixed. had to go back to old version after frustrating hours trying to stack photo,s .Just found out it doesn't work in cc14.we pay a monthly fee for bugs. should have stuck to the old version and saved money. Please get it fixed.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 27, 2014 Sep 27, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Read all the replies above - thanks!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 27, 2014 Sep 27, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Photo cc does work. So Can I get a refund? Until I get a Full Working version of cc14

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 27, 2014 Sep 27, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Yes - give them a call or chat

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Sep 28, 2014 Sep 28, 2014

Copy link to clipboard

Copied

»So Can I get a refund?«
So have you ever bothered to read the license agreement?
Also: As Photoshop CC runs under the same license a version in which this feature has not been messed up is at your disposal.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 28, 2014 Sep 28, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I got a refund..

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 28, 2014 Sep 28, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hope they get my comments then don't see why we should pay for a bug.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Oct 03, 2014 Oct 03, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I spent several hours last week trying to align some star pictures for a median stack and I couldn't understand why the technique wasn't working. I figured I messed up a step. Later I tried to do a simple macro stack and saw all the black masks. That sent me to Google and here. I see it has been over a month with no fix. Is this what we should expect from CC?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Oct 05, 2014 Oct 05, 2014

Copy link to clipboard

Copied



Hi, I've just downloaded the 30 day trial version of PS CC. I'm trying to do focus stacking. I have what I think are 4 images with different focal points that should stack well, and I've followed the process - File>Scripts>Load files into Stack>Select File>Auto-Align>Select All>File>AutoBlend. And I cannot get the images to stack.

I'm keen to buy PS if it can do this, but won't buy it if it's going to be hit or miss. Have tried multiple combinations of several different images, and nothing will stack. Always fails at the last step where the layer shows WHITE for the last image in then sequence, and BLACK for the previous images (it hasn't taken the focus information from those) Any guidance welcome

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Oct 06, 2014 Oct 06, 2014

Copy link to clipboard

Copied

The October update (2014.2) has fixed focus stacking for me, although I didn't see the fix in the changelog.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Oct 06, 2014 Oct 06, 2014

Copy link to clipboard

Copied

This issue is fixed in the 2014.2 update. See the update announcement here:

http://blogs.adobe.com/photoshopdotco...

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Oct 06, 2014 Oct 06, 2014

Copy link to clipboard

Copied

At last the bug is fixed after upload today 6th Oct .can get on now and play with my macro .

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Oct 06, 2014 Oct 06, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Yes, it does work again, but I noticed when I played a self-created action to both align and blend the three shift-focused images that it took quite a bit longer for blending than it did on CS 6. A minor problem, but I did notice a difference. At least I don't have to go back and forth between applications to get to the same end result.

pjcaver

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Oct 06, 2014 Oct 06, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Good fix, worked perfectly... I must have timed my rant well 🙂

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Oct 06, 2014 Oct 06, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Great to hear. Thanks for everyone's patience.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Oct 06, 2014 Oct 06, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I just hope they honor at least one month of my contract.

I found the bug seven days after the 'upgrade' and have been waiting ever since. It's been over sixty days since I spent nearly two hours with one of the Adobe Tech people, only to find out that there was a bug in the upgrade.

I'm pleased that it now works!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Oct 06, 2014 Oct 06, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Should we install the previous update as well as the October update (2014.2)?
Or just the latest?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Oct 06, 2014 Oct 06, 2014

Copy link to clipboard

Copied

You only need to install the latest update.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Oct 09, 2014 Oct 09, 2014

Copy link to clipboard

Copied

As of yesterday I was having this problem (first encountered it a couple of weeks ago). I am on the CC Photography Bundle plan and all updates have been installed. Can someone advise?

Votes

Translate

Translate

Report

Report