Could not complete render video command because of a problem with adobe media encoder

Community Beginner ,
Jul 10, 2017 Jul 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Is anyone able to help?  I have been rendering short videos in photoshop CC and upon the latest update it no longer seems to work. Is it possibly my settings, or is there something wrong with the latest updates?

The photoshop version I am running is 2017.1.1

Media encoder version 2017.1.2

Below is the settings for the render:

photoshop render settings.jpeg

And here is the error message:

error media .jpeg

Any help would be greatly appreciated!

Views

16.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Jul 11, 2017 Jul 11, 2017
With the same OS and version of PS, and same export settings, I can't reproduce the problem. However, I don't have an external drive.Might there be a permission problem, or low space on the drive? Can you export to a subfolder on the drive? Or export to the boot drive?Thanks.

Likes

Translate

Translate
Community Beginner ,
Jul 10, 2017 Jul 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I should add that I have tried uninstalling and then reinstalling both Photoshop and Media Encoder and am still encountering the problem.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 10, 2017 Jul 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

When does the error occur? Is it immediately after you click Render? Does the progress window appear? If so, how far does it get?

It looks like you're running on Mac - is that correct? What OS version? Where exactly is the "photos" folder?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 10, 2017 Jul 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi Alan,

Thanks for replying. 

Yes, it occurs immediately after I click Render and the progress window does not appear at all.

That is correct, I am running on a mac.  Specs are below:

Sierra Version 10.12.5

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)

4 GHz Intel Core i7

16 GB 1600 MHz DDR3

Macintosh HD

AMD Radeon R9 M290X 2048 MB

The photo folder is located on an external drive. Actually, the photos folder is the external drive.

Thanks for your help

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 11, 2017 Jul 11, 2017

Copy link to clipboard

Copied

With the same OS and version of PS, and same export settings, I can't reproduce the problem. However, I don't have an external drive.

Might there be a permission problem, or low space on the drive? Can you export to a subfolder on the drive? Or export to the boot drive?

Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 11, 2017 Jul 11, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Thank You Alan, I created a new folder within the External Hard drive and it will now export.  Seems like a strange glitch. 

I really, really appreciate your help!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 24, 2020 Mar 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I know you posted this response back in 2017, but as someone who recently encountered the problem: thank you SO MUCH - you're a life saver 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 09, 2020 Jul 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 27, 2022 Apr 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks for this thread, it has solved my problem. I have an external G-Drive and the Render will not save the file anywhere on there, although all other 'Export' options are happy with it. It caused me a right headache uninstalling and trying lots of online support groups. If I specify the internal HD it works everytime. As you say, an annoying glitch....

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines