• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

Creative Cloud asset previews appear with white background instead of transparency now

Community Beginner ,
Apr 08, 2024 Apr 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I'm finding that new items added to the Adobe Libraries do not appear with transparency in the preview. See screenshot attached—especially the third test item, which is supposed to be a white circle. I used to be able to be fix these by opening the library asset, making a slight change and resaving it. It would then show with a transparent background. Now, they only show with white no matter what we do. 

Anyone have a fix for this? It's not just a setting or anything, it worked before and now it doesn't. I suspect however the previews are generated was changed or something along those lines. This is super inconveinient.

I realize that when you place the library item it will still be transparent, but we need to be able to preview white graphics. It's too cumbersome to have to read all the names of assets to figure out what they're supposed to be if you have many in a library.

 

I've also attached the version of AI I am creating graphics in and the version of CC desktop app I have.

Views

180

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe
Community Expert ,
Apr 08, 2024 Apr 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

is this an app specific problem?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 08, 2024 Apr 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

No. The white background shows in the preview in PS, AI, INDD and in the actual library in the cloud desktop app. The only place it does show the transparency of new items is in the web view of the libraries.

It's confusing because we have other assets in the library that appear with the transparent background that were created in teh past, but anything new we create will not appear with a transparent background, it just gets stuck with white background.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 08, 2024 Apr 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

thank you for that information. i'm going to move this to the photoshop forum because i think you'll get more help there.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 14, 2024 May 14, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Has a resolution/fix been done for this yet? I've seen community strings going back awhile that have the same issue. Adobe CC Library thumbnails for white graphics on a transparent background render on a white background, making it impossible to know what the graphic looks like without opening it in the native app. This makes the Library useless for easy selection and placement of these images.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 14, 2024 May 14, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Everything is functioning well for me on Windows. Below are the details for CC Desktop. Currently, I am accessing Libraries in Photoshop version 25.7.0.

cc desktop version.jpglibraries photoshop 25.7.0.jpg

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 15, 2024 May 15, 2024

Copy link to clipboard

Copied

My CC versions are the same as yours. I'm not sure the thumbnail issue is being fully understood. For example, I don't see any all-white images in your screenshot of your library. This is what I see and what others are experiencing.


CC Library Issue.jpg

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 15, 2024 May 15, 2024

Copy link to clipboard

Copied

These are white vector images so the background is transparent. "Show transparency grid" is checked.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 17, 2024 May 17, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I've been having this same issue for a few months now.

 

Assets I've uploaded to the CC Libraries prior to this seem to have retained the transparent background in the thumbnails, however new assets added appear as white boxes like your screenshot. 

 

Adobe, please fix. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines