• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

moving layer creating duplicate error

New Here ,
Jun 22, 2020 Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

I've updated to 2020, I'm having trouble when I am moving layers.

Each time I move my layer/object, another duplicate is left in the space it has moved from. This isnt actually a layer just a frozen image. It's just stuck there.

 

I'm having difficulty explaining, and therefore searching for anything to resolve this problem. So the screengrabs below hopefully outline the issue. The leftover image after the move wont disappear.

 

Thanks

 

Screenshot 2020-06-22 at 19.05.26.png

 

Screenshot 2020-06-22 at 19.05.36.png

Views

1.3K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe
New Here ,
Jun 22, 2020 Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same issue. No fix yet...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 22, 2020 Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same issue. I've searched for solutions online but no luck. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 22, 2020 Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same issue. It is driving me crazy! Please fix ASAP.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 22, 2020 Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If i wasn't bald I would be, this is so frustrating! I have tried so much to rectify this and there is nothing out there. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 22, 2020 Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

same issue in CC Spanish version. even freezes when moving a simple text layer....frustrating!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 25, 2020 Jun 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yes same issue with text as well. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 25, 2020 Jun 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I too am having the same problem, so happy I am not alone in this issue. It is very annoying. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 25, 2020 Jun 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you gone in under PS preferences and Clicked "Off" the Legacy Composite check-box? I was having the same issue and this solved it instantly

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 26, 2020 Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks I will give that a try!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 27, 2020 Jun 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yeap. that helped. thanks

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 30, 2020 Jun 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks so much! That helped!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 14, 2020 Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank u. It solve de problem

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 18, 2020 Jul 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you soo much! Why was that even on?!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 16, 2024 Apr 16, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I'd try this but on mine, the Legacy Composite has been removed. But I also try to save the file again and close all other photoshop windows and the app too. Then I open back ps and open the file and the problem has fix. Thank you btw.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 14, 2020 Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello i have the same issue .I've searched for solutions online but no luck. 먹튀검증

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 14, 2020 Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This worked for me as Glennr26233003 suggested

 Have you gone in under PS preferences and Clicked "Off" the Legacy Composite check-box? I was having the same issue and this solved it instantly

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 14, 2020 Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks, that worked for me!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 23, 2020 Jul 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, please try to update to 21.2.1, as one of the listed bug fixes is for this very problem, and please report if it worked: https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/fixed-issues.html#photoshop-desktop-fixed-issues

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 28, 2020 Jul 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I was having this problem too. Everytime I moved an element, it would leave a duplicate of the element behind. I just updated Photoshop and this has solved the problem. Out of curiosity, I checked preferences and saw under "Performance" that the "Legacy Compositing" button is, infact, still checked. I'll try unchecking it if I get any further problems but for now, I'll leave it checked since everything seems to be working properly again.Screen Shot 2020-07-28 at 11.07.22.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines