Copy link to clipboard
Copied
Używam Photoshop głównie do rysowania. Problem pojawia się tylko w tej aplikacji kiedy rysuje i cieniuje obiekty. Pędzle, przybliżanie i oddalanie oraz zwykłe poruszanie kursorem powoduje przycięcia. Ponad to pędzel podczas rysowania stawia kleksy. Program też od czasu do czasu przy używaniu funkcji przyblizania zawiesza się i muszę go od początku uruchamiać. Parametry komputera sprawdzone, zdjagnozowany procesor i karta graficzna, wszystko jest ok, komputer wyczcyszczony, wymieniłam pastę przewodzącą, kupiłam większy RAM i to też nie pomaga. Sterowniki tabletu zainstalowałam najnowsze, aplikacja photoshop zaktualizowana do najnowszej wersji. Przeczytałam i sprawdziłam wszystkie sugerowane rozwiązania problemów ze strony adobe i nic nie pomaga. Planuje jeszcze sprawdzić inny tablet ale ten który mam sprawdza się wszędzie indziej a przycina jedynie podczas korzystania z aplikacji photoshop. Proszę o pomoc, sugestie bo jest to dla mnie bardzo uciążliwy problem
Copy link to clipboard
Copied
The problem occurs only in the Photoshop application when drawing with a tablet. drawing, zooming in and out, and simply moving the cursor cause clipping. The brush puts blots when drawing. The program also freezes from time to time when using the zoom function and I have to start it from the beginning. The cursor gets stuck during work, blots appear during sampling and additionally stuttering, sampling does not always find the color, I have to do it several times, zooming out and zooming in does not always work. the problem appeared about two months ago by itself. I didn't change any settings, but something happened. It used to happen sporadically and now it's unbearable. I turned the program on and off, uninstalled and reinstalled, my Wacom has the latest drivers. Works on photoshop 24.7.