Lightroom to Photoshop color not matching

New Here ,
May 06, 2021 May 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

When I edit in Photoshop while using Lightroom the color appear to be very different and it only happen to certain picture and I am losing my mind. This has never happened before until now. If anyone know how to fix this please help, I have tried everything. 

Trung5DA6_0-1620291405115.png

 

 

 - Lightroom 

 

Trung5DA6_2-1620291405121.png

 

 

 - Photoshop

 

 

This is a picture a took a few months ago and it is perfectly fine. But my recent pictures have this color problem 

Trung5DA6_4-1620291405062.png

 

 

 - Lightroom 

Trung5DA6_6-1620291405065.png

 

 

 - Photoshop 

TOPICS
How to, Problem or error

Views

768

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 06, 2021 May 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

The standard reason for differences between Lightroom and Photoshop is a defective monitor profile.

 

However, some other issues need to be ruled out, but for that we need more info:

 

What are your Lightroom, Photoshop and ACR version numbers? Not "latest" or "updated", but actual version numbers.

Are you using custom/third-party camera profiles in Lightroom?

What platform (Mac/Windows)? What is your monitor setup?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 06, 2021 May 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I am not exactly how to check but my Photoshop is Adobe Photoshop Version: 20.0.0 20180920.r.24 2018/09/20: 1193433 x64

 

ACR is on version 11.0.0.61

 

Lightroom Classic version: 8.2.1 [ 1206193 ]

 

I am not using any custom camera profiles in Lightroom

 

I am on Windows 

 

I am not sure how to check my monitor setup and I am not sure if this is right 

 

Trung5DA6_0-1620319785742.png

Another thing I want to add is this issue only happen for CR3 files from my Canon EOS R, it didn't happen before for CR2 files  

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines