Highlighted

ExporterAVI.prm loading to long

New Here ,
Sep 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hello Forum,

recently Adobe Premiere Elements 15 shows boring 2-3 minutes:

"Daten werden geladen ExporterAVI.prm" - that irrtiates . What goes wrong , what can I do to avoid this ?

Best Greetings Heinz-Jürgen

Views

1.8K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

ExporterAVI.prm loading to long

New Here ,
Sep 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hello Forum,

recently Adobe Premiere Elements 15 shows boring 2-3 minutes:

"Daten werden geladen ExporterAVI.prm" - that irrtiates . What goes wrong , what can I do to avoid this ?

Best Greetings Heinz-Jürgen

Views

1.8K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Sep 15, 2017 0
Adobe Community Professional ,
Sep 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I'm not clear what you're asking, but you may have a corrupted AVI codec.

You also don't say what operating system you are using.

But, if you are using Windows 10, try going to C/Program Files/Adobe/Adobe Premiere Elements 15/Plug-ins/Common and renaming ExporterAVI.prm to ExporterAVI.old and then relaunch the program.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 15, 2017 0
New Here ,
Sep 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hello Steve .

thank's a lot for helpiing . I'm using win 10 64 bit . Your hint was sucessful. I've done  like yo wrote....

When launching  Elements 15 with renamed  to XXX.old Element 15 ist starting better and faster exporterAVI.prm is'nt shown again.

But when I look  again in ......../Plug-ins/Common, there is again exportAVI.prm not old.

Elements 15 is still running well ...but my question is :

What did I change with this renaming, what's the effect in Elements 15 ?

May there be any disadvantages after renaming to "old"

I' m not a PC -Speci so your answer mustn't be detailed. I only like to understand what I've done

Thank you again Steve..

Best Greetings from Cologne /Germany

Heinz-Jürgen

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 15, 2017 0
New Here ,
Apr 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the same issue, I am using Windows 10 on PC.
I renamed the ExporterAVI file to .old, but it still gets stuck.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 20, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

The program generated a new ExportAVI. So, if the program is working now, it's been fixed.

You can even delete the old one if you want -- but it's not necessary.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 15, 2017 0
New Here ,
Apr 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the same issues, I am using Windows 10 on PC.
I tried renaming the ExportAVI file with .old, but it still gets stuck.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 20, 2020 0
New Here ,
Mar 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Guys, I just formatted my computer. I installed Adobe Creative Cloud. I installed After Effects, Premiere, Encoder. All applications worked flawlessly. But after installing Matrox Codec, After Effects, Premiere and Encoder did not work. I deleted the Matrox Codec. Then I tried again Applications worked. I tried it with Lagarith Codec worked without any problems. My advice Clean the codecs before formatting. In this way, ExporterAVI.prm, 86 :: 1 and 39 :: 0 problems were solved. Enjoy.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 25, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Mar 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Matrox codec is know to cause issues sometimes.

But on a side note this is the Elements forum.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 25, 2020 0
New Here ,
May 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Steve Grisseti. 

I wanted to just say a big Thank You to you...I followed your guide below on corrupted AVI Codec. 

It worked immediately. So Thank you very very much..

I have been going backwards and forwards with the Adobe Support Team FOR 3 WEEKS and none of them had a clue...In my opinion they are absolutely useless and should not be paid for what they do...

I wish you all the best...

Mukesh.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 12, 2020 0