Highlighted

No audio during editing - Premiere Elements 2019

Feb 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I recently did a major upgrade of my computer,  PC, Windows 10 Home,  and now I get no audio when I'm trying to edit a video.  The Audio is on the clip and plays fine when I play it in any player, and if I render the video and then play it back it is there just fine.  It is only during editing that I can't hear it.  The audio track shows under the video track.  It really is there, but just doesn't play during editing.  Of course cuts are often made based on the audio track.  How can I get this back and working?  Thanks for reading this and for any help you can offer. 

After posting I found someone else had the same problem and I learned how to fix it by changing the preferences.  Somehow they got set differently in the computer upgrade process.  All is well now.

Topics

Audio, Error or problem

Views

76

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

No audio during editing - Premiere Elements 2019

Feb 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I recently did a major upgrade of my computer,  PC, Windows 10 Home,  and now I get no audio when I'm trying to edit a video.  The Audio is on the clip and plays fine when I play it in any player, and if I render the video and then play it back it is there just fine.  It is only during editing that I can't hear it.  The audio track shows under the video track.  It really is there, but just doesn't play during editing.  Of course cuts are often made based on the audio track.  How can I get this back and working?  Thanks for reading this and for any help you can offer. 

After posting I found someone else had the same problem and I learned how to fix it by changing the preferences.  Somehow they got set differently in the computer upgrade process.  All is well now.

Topics

Audio, Error or problem

Views

77

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Feb 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

After posting I found someone else had the same problem and I learned how to fix it by changing the preferences.  Somehow they got set differently in the computer upgrade process.  All is well now.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Feb 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

"learned how to fix it by changing the preferences."   

 

Was it the Audio Hardware preferences?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yes it was.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...