• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Black Screen at launch but hovering over Menus still display Submenus

New Here ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I've just bought steam version of substance painter. First when I launch the app there is the welcome pop up that I exit. Then the whole workspace becomes black and when I hover the menus it still displays them. I've tried to update my drivers but it didn't work. Since I haven't found something helpfull on the internet, I've decided to ask here ! I will join the logs, and screenshots to this topic. 

 

Here's my set up : 

AMD ryzen 5 5600x

Geforce RTX 3070 ti 

16 go ram 

 

I hope you will found a solution and help me ! Thanks

 

TOPICS
Bugs & Crashes

Views

90

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , Mar 16, 2022 Mar 16, 2022

Hi ! 

After several update of my gpu drivers, it's working. Hard to understand but anyway, it's ok now ! 

Thank you ! 

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Mar 16, 2022 Mar 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Ho, 

I'm not sure where your issue is coming from. You don't indicate any significant error. 

I can only recommend that you do a clean install of Painter: https://substance3d.adobe.com/documentation/spdoc/preferences-and-application-data-location-14709559....

If this doesn't solve your issue, could you try to do your GPU drivers? 

Thank you,

Kind Regards,

Geoffroy SC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 16, 2022 Mar 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi ! 

After several update of my gpu drivers, it's working. Hard to understand but anyway, it's ok now ! 

Thank you ! 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources