• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Curvature map baking incorrectly

New Here ,
Jul 20, 2022 Jul 20, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Curvature map bakes wrong on every model. Normals, height etc. bakes properly. Problem exist in every release of SP.

Kuba25325303mrlx_1-1658336160691.png 

Kuba25325303mrlx_2-1658336277272.png

 

 

TOPICS
Baking , Bugs & Crashes

Views

156

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Jul 21, 2022 Jul 21, 2022

Hi,

Have you tried disabling the GPU raytracing baking? In Edit>Settings...
Maybe this is an issue with AMD GPUs, this does happen. But this is weird since your drivers are up to date.

I suppose changing parameters in the curvate bake settings doesn't change anything?  

GeoffroySC_0-1658418060215.png

 

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Jul 21, 2022 Jul 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Could you share a log, as well as your baking settings? 

Could you show your high and low poly? 

Thank You,
Kind Regards,

Geoffroy SC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 21, 2022 Jul 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

1.jpg

2.jpg

3.jpg

   

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 21, 2022 Jul 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

It seems to work on my side... This is strange!  Could you share the log (help>export log...), this would give me some clues at what your issue might be. 

GeoffroySC_0-1658416417741.png

Thank you 

Kind Regards, 
Geoffroy SC

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 21, 2022 Jul 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 21, 2022 Jul 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Have you tried disabling the GPU raytracing baking? In Edit>Settings...
Maybe this is an issue with AMD GPUs, this does happen. But this is weird since your drivers are up to date.

I suppose changing parameters in the curvate bake settings doesn't change anything?  

GeoffroySC_0-1658418060215.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 21, 2022 Jul 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

It works. Thank you very much. ❤️

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources