• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Mesh Map Baking is Broken

New Here ,
Feb 05, 2023 Feb 05, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I have been trying to texture an extremely simple model in substance painter, but when baking mesh maps, I end up with ugly artefacts on the back of the model, it seems like the normal just doesn't generate there, but there is no geometry in that shape there, just a large quad at the back, and nothing occluding it. I have triple checked my face and vertex normals, UVs, removed any duplicate vertices, deleted and recreated the problematic faces, and just about anything I can think of. This is in a fresh substance painter project with 2048 texture size on everything, all I did is bake mesh maps. (For reference this is a part of a larger model I exported on it's own to isolate the problem)
 
Thanks in advance for literally any help at all.
 

 

 

(Images)

https://imgur.com/a/WMARZxs

TOPICS
Baking , Bugs & Crashes , Discussion , Import & Export

Views

1.1K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , Feb 06, 2023 Feb 06, 2023

Thank you for your answer, I managed to fix the problem by thickening the mesh. 

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Feb 06, 2023 Feb 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello @Kabinet,

 

Thanks for your message.

 

My first guess would be a collision of the normals between close objects from your model.

 

Unfortunately, some context is missing to give you a proper help. Could you show me your high poly model ? Or better, send me your low/high model so I can dig deeper (if you don't want to share it on this thread, you can send it directly to me: cdellenbach@adobe.com).

I'm sure we'll get to the bottom of your problem.

 

Have a nice day,

Cyril Dellenbach (Micro) | QA Support Artist | Adobe

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 06, 2023 Feb 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you for your answer, I managed to fix the problem by thickening the mesh. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources