@Michał29911817iezy nikt tu nie mówi o "telefonikach" ja np. pracuje na macu i też nie odpale Subtitle Edit, naprawdę baaaardzo dużo edytorów korzysta z macOS
Spróbuj innego modela transkrypcyjnego, najpopularniejsze to Large V1/V2/V3, ale są też inne. Z mojego doświadczenia transkrypcja jest dokładniejsza niż w jakimkolwiek chińskim AI jakiego wcześniej próbowałem, i co najważniejsze, szybka, i prywatna.
Ludzie tutaj szukają sensownej i rozbudowanej alternatywy dla funkcji auto-transkrypcji z Premiera Pro. Nie powinno cię więc dziwić że tak rozbudowany program jak Subtitle Edit nie odpali na twoim telefoniku.
Dzieki, sprawdzilem to narzedzie i rzeczywiscie jest dosc szybkie jednak w porównaniu z CapCutem troche wiecej błedow popelnia (szczegolnie koncowki wyrazow polskich) ale wydaje sie miec lepszy timing.
Program ten co najważniejsze działa w 100% lokalnie więc nie wysyłacie swoich prywatnych nagrań na jakiś chiński serwer gdzie przelecą one przez skrypty Speech to Text.
Nie męczcie się żadnymi CapCutami, płatnymi pluginami ani innym chińskim spywarem! Pobierzcie program "SubtitleEdit" używam od dawna, jest to MEGA rozbudowany program do tworzenia napisów, wrzucacie tam film/dźwięk, na górze klikacie Wideo>Audio na tekst (Whisper) i ma cie do wyboru wszystkie języki i modele detekcji speech to text świata, wszystkie modele są dokładne jak brzytwa i odkodują nawet niewyraźny pijany bełkot. Gorąco polecam!