Problemy z jakością
- December 4, 2023
- 3 replies
- 5008 views
Witam. Czy może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego tak się dzieje, że ta sama praca raz jest odrzucona, a innym razem przechodzi dalej, chociaż nic nie zostało zmienione? Moje prace są może dla sortujących nietypowymi ilustracjami. Chociaż według mnie, są to proste bardzo proste i pospolite. Mogę zgodzić się, że mogą się nie nadawać do zbioru, ale nie zgodzę się na to, że są problemy z jakością a w tym - "Na jakość techniczną obrazów wpływają zazwyczaj problemy z naświetleniem, zbyt słaba ostrość, nadmiar filtrów, artefaktów lub szumu. ". Uczyłem się na UAP w Poznaniu, wydział Artystyczny kierunek fotografia i tam nauczono mnie pewnego indywidualnego podejścia do swoich prac i tego się trzymam. Nie są to fotografie, więc też nie ma mowy o pewnych czynnikach jakości, o których wspominano.
Osobną rzeczą jest to, że właśnie fotografie, które ostatnio wstawiałem, wcale nie są brane pod uwagę, chociaż niektóre przekroczyły czas 4 tygodni. Ani odrzucone, ani do poprawki. A wczorajsza grafika od razu odrzucona xD Nie chodzi mi o pretensje z tego tytułu, lecz o zrozumienie, dlaczego tak się dzieje. Gdyby napisano, że nie ma popytu na takie grafiki, to nawet bym tego tu nie pisał, lecz duża część jest już zaakceptowana. (obraz nr 02_(27) był właśnie w podobnym położeniu -screen nr. _0112) Więc o co chodzi?
Dziękuję i pozdrawiam.