Skip to main content
Participant
July 10, 2026
Question

Dlaczego pomimo 7 dni próby pobraliście od razu opłatę za rok?

• July 10, 2026
  • 3 replies
  • 12 views

Dlaczego proces reklamacji jest tak skomplikowany? Dlaczego centrum pomocy nie pomaga, tylko marnuje mój czas na szukanie miejsca gdzie w ogóle można napisać z problemem? Po co mi aplikacja (skoro na rynku są też inne), gdzie mając 7 dni próby z góry pobraliście opłatę za cały rok nie dając mi możliwości sprawdzenia aplikacji? Proszę o pilną odpowiedź i zwrot pobranej kwoty, skoro mam rzekomo bezpłatny okres próbny. Chyba, że czegoś nie rozumiem, to proszę o odpowiedź 

3 replies

AnamedAuthor
    Participant
    July 10, 2026

To nie jest to samo

Możliwość odstąpienia od umowy w terminie 14 dni, to coś innego niż 7 dni próby bezpłatnie, a więc bez pobierania moich pieniędzy.

Poza tym pobranie od razu opłaty oznacza, że nie ma żadnych 7 dni, a moje prawo do bezpłatnego testowania nie istnieje. To jest zatem kłamstwo w reklamie.

Żadne zapisy regulaminów tego nie zmienią, bo albo coś jest bezpłatnie na próbę na 7 dni, albo nie jest skoro od razu pobieracie sobie opłatę!

To nie jest fair i zniechęca do programu. 

kglad
    Community Expert
    Community Expert
    July 10, 2026

“Po co mi aplikacja (skoro na rynku są też inne)”

if you don’t need a particular app, don’t start a trial.  no one here is forcing you to use adobe apps.

AnamedAuthor
    Participant
    July 10, 2026

po co się wypowiadasz, skoro nie rozumiesz?! Bo gdzie jest niby ten bezpłatny okres proby? Czytanie ze zrozumieniem się kłania… udowodniłeś, że lepiej zrezygnować z tej aplikacji, niż mieć do czynienia z tak niemiłym stanowiskiem, ponieważ:
    To nie jest to samo

Możliwość odstąpienia od umowy w terminie 14 dni, to coś innego niż 7 dni próby bezpłatnie, a więc bez pobierania moich pieniędzy.

Poza tym pobranie od razu opłaty oznacza, że nie ma żadnych 7 dni, a moje prawo do bezpłatnego testowania nie istnieje. To jest zatem kłamstwo w reklamie.

Żadne zapisy regulaminów tego nie zmienią, bo albo coś jest bezpłatnie na próbę na 7 dni, albo nie jest skoro od razu pobieracie sobie opłatę!

To nie jest fair i zniechęca do programu. 

Community Expert
    July 10, 2026