KULLANICI DOSTU DEĞİL
Adobe Premiere Pro'nun kullanıcı dostu olmadığı ve arayüzünün karmaşıklığı konusunda uzun süredir devam eden eleştiriler var. Kullanıcı deneyimini iyileştirme konusundaki yetersizlik, birçok Adobe kullanıcısının diğer programlara yönelmesine neden oldu. Final Cut Pro ve DaVinci Resolve gibi alternatifler, daha kullanıcı dostu arayüzleriyle öne çıkıyor ve bu programların kullanım kolaylığı, profesyonel video düzenleme dünyasında tercih edilme sebeplerinden biri olarak kabul ediliyor.Adobe'nin, yıllardır kullanıcı arayüzü konusundaki şikayetleri göz ardı ettiği ve bu konuda kayda değer bir iyileştirme yapmadığı açıkça görülüyor. Kullanıcılar, Premiere Pro'nun arayüzünün karmaşıklığından ve ücretsiz özelliklerin kısıtlılığından şikayet ediyor. Öte yandan, CapCut gibi daha amatör seviyedeki programlar bile kullanıcı dostu arayüzleriyle dikkat çekiyor.Final Cut Pro'ya geçtiğimde arayüzün kullanımının ne kadar daha rahat olduğunu fark ettim. Adobe'nin bu konuda bir değişiklik yapma niyeti olmadığı izlenimini edindim ve bu nedenle birçok kullanıcı gibi ben de Adobe'yi tercih etmeyi bırakmış bulunuyorum. Bu eleştirilerin, Adobe'nin mevcut kullanıcı deneyimini ve sunduğu özellikleri yeniden gözden geçirmesi gerektiğini açıkça gösterdiği kanaatindeyim.