• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Alembic animations in Cinema 4D layer not rendering since AE 23.1

0 Votes
Explorer ,
Jan 08, 2023 Jan 08, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I've been placing a number of mocap characters into scenes (output as Alembic animations from Blender) using AE 23.0 and C4D Lite R25. But since the update to AE 23.1 with C4D Lite R26, Alembic objects within the C4D file do not render. All other objects render out fine.

Bug Needs More Info

Views

82

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Jan 09, 2023 Jan 09, 2023

Thanks @Mr Seaniepie,

Since this issue is with both the release version and the Beta version, I've moved the thread to the Bugs section of the main After Effects forums.

 

Would you be able to provide a sample Alembic file and After Effects project that demonstrates the issue? That will help us to determine if the issue lies in the After Effects or in C4D R26.

 

As an FYI, After Effects no longer ships a Lite version of C4D. The full version is included and the available features are determined

...
Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate
4 Comments
Adobe Employee ,
Jan 09, 2023 Jan 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Mr Seaniepie,

Thank you for reporting this issue. Is this occurring only in the Beta version of After Effects or also in the release version?

 

Thanks for reporting this issue and for any further information you can provide, 

- John, After Effects Engineering Team 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Jan 09, 2023 Jan 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi John,

It is in both 23.1 stable and Beta versions. I think it is primarily an R26 Lite issue rather than AE. Perhaps it is something that Maxon needs to look into.

Sean

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jan 09, 2023 Jan 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Thanks @Mr Seaniepie,

Since this issue is with both the release version and the Beta version, I've moved the thread to the Bugs section of the main After Effects forums.

 

Would you be able to provide a sample Alembic file and After Effects project that demonstrates the issue? That will help us to determine if the issue lies in the After Effects or in C4D R26.

 

As an FYI, After Effects no longer ships a Lite version of C4D. The full version is included and the available features are determined by the Maxon license used.

 

Thanks for reporting this issue and for any further information you can provide, 

- John, After Effects Engineering Team 

Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Jan 12, 2023 Jan 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

A link to an Alembic test project

https://www.dropbox.com/s/da6zwly7yrxjdb5/AlembicTest.zip?dl=0

The character seen in the c4d file does not display in AE 23.1 or newer

Votes

Translate

Translate

Report

Report