• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Mercury Transmit issue in 16.1

66 Votes
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Just upgraded to 16.1 and I can no longer access my external monitor. Mercury transit automatically switches to "monitor 2" when I need it to stay on "monitor 1" even after I reset my preferences.
Bug Needs More Info
TOPICS
Troubleshooting

Views

52

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
61 Comments
Adobe Employee ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

For anyone who is experiencing this problem, please comment here with your OS and hardware configuration. Include the GPU and driver version. Thanks.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Mac OS 10.14.4
iMac 5K 2017
32 GB 2400 MHz DDR4
4.2 GHz Intel Core i7
Radeon Pro 580 8 GB

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Advisor ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Running 3 monitors under Win 10.
3x Nvidia GPU's - 1070 Ti's.
Main(#1) and #3 monitor plugged into GPU #1.
#2 monitor plugged in to GPU #2
All working under Nvidia driver version: 416.34

I can get Mercury Transmit previews on monitor #3, but not on monitor #2.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Sigh.. once again... Mercury Transmit does not... well... work...

So, ok... this time:

Win10,
NVidia GTX1080
RAM: 32 GB
i7-6700K @4GHz

- I open AE.
- No Mercury transmit.
- I go into settings.
- I enable one of the screens for mercury transmit (which one, I don't know, because the- numbering in AE does not correspond to what Windows says, so it's just trial and error)
- I start playback. No full screen.
- I move the main window to another screen because I know this has in the past triggered Transmit to whatever the screen it feels is monitor nr 1 or whatever.

Here paths diverge. It's either:
- Sometimes I get transmit to the wrong monitor. So I try to change the active monitor. I save. I close the settings. I do the whole playback and moving windows around dance again. The playback remains in the wrong one (it seems to prefer monitor 3 in the settings... which is Monitor 2 in windows)
- Or sometimes it has inexplicably deselected ALL the monitors in the video preview settings.Why? I have no idea. I did not do that. This was AE's doing. I saved with monitor 1 or 2 enabled.

Please. Adobe. If you are going to have this feature. The Mercury Transmit. When are you going to make it work as expected? When are we going to be able to rely on it working at all?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

NVIDIA GeForce GTX 1060
driver 419.67
Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 17763)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Win10,
NVidia GTX1050 Ti
RAM: 32 GB
i7-6700K

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Engaged ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same here. Glad I'm not the only one who noticed this.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same here on a Windows 10 Pro system, 32GB RAM, i7-2600K processor, with GTX770 card (driver 417.35). In addition, I noticed that the order of options in the Mercury Transmit panel isn't always consistent. In any event I am experiencing the same as the OP - my system insists on defaulting to the same monitor that I use as my main monitor for mercury transmit (in my case, monitor 2 is my main monitor, if that's relevant. Windows seems to insist on calling my second, smaller monitor monitor 1). If I attempt to change it, it either reverts back to making my main monitor the choice or drops the selection altogether. In all cases, the / key does not activate the preview monitor.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

When I choose Enable Mercury Transmit -- then Adobe Monitor 1: 2560x1440 -- click ok. The monitor I am able to preview on is not the monitor I selected.

So, I go back and check the setting and it has moved my checked box to another monitor (the one that it is using to preview) but I did not select that one. And, if I choose Adobe Monitor 2: 2560x1440 -- I get nothing.

What happened? Was all good until I went to Mojave and AE 16.1.1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Mac Pro (late 2013)
OS 10.14.4
2.7 GHz 12-Core Intel Xeon E5
64 GB 1866 MHz DDR3
AMD FirePro D700 6 GB

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

this issue is still happening even when installing 16.1.1. Mercury Transmit defaults to monitor 2.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

same issue.

windows 10 home 64-bit
i7-6850K
NVIDIA GeForce GTX 1070, Driver version: 25.21.14.1935
64GB RAM

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

MacOS Mojave - Version 10.14.4
iMac Pro (2017)
3 GHz Intel Xeon W
64 GB 2666 MHz DDR 4
Radeon Pro Vega 64 16GB

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Windows 10 Pro 64-bit (v1709 build 16299.1029)
32GB RAM; AMD Ryzen 5 1600x 3.6GHz
GeForce GTX 1080; driver 419.67

Three-monitor system here (arranged 3-1-2)
-Open AE prefs, click checkbox for monitor 2
-Click OK. Mercury Transmit takes over monitor 3
-Open AE prefs. Checkbox for monitor 3 is now checked, monitor 2 unchecked
-Uncheck monitor 3 and click OK. Monitor 3 returns to normal.
-50 GOTO 10

Worked fine in previous build of AE. Persisted through reboots. If I rearrange the monitors in either the Windows or Nvidia control panels, the monitors switch as expected, but AE always takes the left-most monitor. I even tried swapping cables on the back of the computer to a 1-3-2 configuration, but AE now takes monitor 1; always the left-most monitor in my setup.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same issue.

Windows 10 Pro (v1803 build 17134.706)
64 GB RAM 2x Intel Xeon X5690 3.47 ghz
GeForce GTX 960 driver 418.81

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same issue.

Windows 10 Pro (v1809, Build 17763.437)
2x Intel Xeon E5-2680 v3 @2.5 GHz
128GB RAM
NVidia Geforce GTX Titan X (driver 430.39)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same issue here in Windows 10. It's impossible to transmit to "Adobe Monitor 1".

I hope this is not in purpose. Premiere Pro is working just fine, as was in After Effects previous versions. Transmit is broken.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Windows 10 home (Brazilian Portuguese)
GTX 750 TI - driver 398.36

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I had horrendous problems.

Same symptoms. Discovered that AUSUS Sonic Studio Drivers cause the problem.

Now, it works as expected.

Operating System
Windows 10 Home 64-bit
CPU
Intel Core i7 7700 @ 3.60GHz 39 °C
Kaby Lake 14nm Technology
RAM
32.0GB
Motherboard
ASUSTeK COMPUTER INC. ROG STRIX Z390-F GAMING (LGA1151) 33 °C
Graphics
XB271HU (2560x1440@59Hz)
DELL U2715H (2560x1440@59Hz)
DELL U2410 (1920x1200@59Hz)
4095MB NVIDIA GeForce RTX 2070 (EVGA) 55 °C
Storage
119GB V4-CT128V4SSD2 (SATA (SSD))
1863GB Seagate ST2000DM008-2FR102 (SATA (SSD)) 38 °C
931GB Crucial CT1000MX500SSD1 (SATA (SSD))
1863GB Seagate ST2000DX002-2DV164 (SATA ) 35 °C
465GB Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB (Unknown (SSD))
465GB Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB (Unknown (SSD))
2794GB Western Digital WDC WD30 EZRX-00MMMB0 USB Device (USB (SATA) (SSD))
5589GB Western Digital WD My Book 25EE USB Device (USB (SATA) (SSD))
Optical Drives
No optical disk drives detected
Audio
Realtek High Definition Audio <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

No luck with Mercury Transmit in either AE or Premiere 2019 (latest versions). Looks like I can get Monitor 2 to work, but not on monitor 1.

AE 2018 works fine.

Win 10 (1809)
Nvidia driver 419.35 on a 980ti
2 x Dell 1440p displays

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same issue, Premiere working fine.

Windows 10
i7 4930k
64gb ram
gtx 770

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Mercury Transmit not working anymore - actual Premiere/After Effects installed

Windows 10 64 Bit
i9 9900K
64gb RAM
GTX 2080ti
Nvidia driver 419.67

4 Monitors

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

iMac15,1
Intel Core i7
macOS Mojave / Version 10.14.3
4 GHz / Intel Core i7
AMD Radeon R9 M295X

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same issue here 😕
2x Dell monitors
Win 10 Home
i7-5820k
gtx 970
32gb ram

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 28, 2022 Sep 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same issue.
Worked ok on previous AE version but can't get it to work at all in AE now.
Very frustrating Adobe,
Mercury transmit is a crucial part of our workflow but so often has issues after updates. Please make its stability a priority when testing updates !!

Votes

Translate

Translate

Report

Report