Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


After Effects error 205

Community Beginner ,
Jun 20, 2019 Jun 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

So, yesterday everything was working fine.

Today, I open up After Effects, I'm getting an error

Sorry, After Effects has encountered an error and needs to close.

Use Reference code 205.

Screenshot 2019-06-20 at 14.41.12.jpg

The stuff that I tried:

Reinstalling After Effects

Direct download & install without Creative Cloud installer

Deleting Older After Effects

Reinstalling Creative Cloud

Redownloading Creative Cloud and installing After Effects over different network

Adobe Cleaner

Deleting preferences

Checking permissions

Checking firewall

Nothing worked

So then I did a timemachine backup restore to yesterday.

I booted up After Effects, seemed to work.. UNTIL.. I logged into Creative Cloud.

Boom. Error.

So I logged out again.

And restarted After effects.

It seems to work, can't do anything because I have to log into Creative Cloud, and the moment that I do that, I get the error.

The older After Effects and other adobe software are not affected.

Please please please please let there be a fix.

I've searched the forums and have seen all the suggestions, both typed and copy pasted from manuals.

Looking forward hearing your thoughts.

Views

5.2K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , Jun 21, 2019 Jun 21, 2019
(cross posted from a thread that is experiencing a similar problem)EDITED: Suggestion to try: 1. You can try deleting entries in login keychain > Secure Notes that start with Adobe *It seems like the individuals experiencing this issue are on Mac - is this issue seen by anyone on Win?

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Jun 20, 2019 Jun 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi m_beam,

Thanks for reaching out. I appreciate that you came to us after trying multiple steps to get the issue sorted. We're here to help you find the reason causing the crash. I'll get in touch with my team if we are getting any similar issue from other users. Meanwhile, please share the following information:

  • Which version of After Effects are you using?
  • Do you get this error while doing something specific?

Let us know.

Thanks,

Shivangi

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 20, 2019 Jun 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am also having this issue.  I don't have my computer on me but in my situation the error pops up upon opening the app. The app fully loads and then the error pops up. It's different than normal errors. It's much bigger (like in the image above). It actually looks a lot like the creative cloud splash screen that pop's up when you are not logged into  your CC account. Makes me also think it has to do with CC log-in's or something.

Yo bad you have to be logged in to use it!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 21, 2019 Jun 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello Shivangi,

Thank you for your reply.

It was with After Effects 16.1.2.

I did not do anything out of the ordinary.

It was working fine on Wednesday.

Then, when I started After Effects on Thursday, I got the error.

So nothing special...

I also tried 16.0 and 16.1, but same error.

And it's only with AE CC 2019

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 21, 2019 Jun 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

I researched this and found that there are a series of steps which are working for most of our users with the same issue.

EDITED:

  1. Close all Adobe applications
  2. Log out from Creative Cloud desktop application
  3. Quit all the Creative Cloud and Adobe related processes from Activity Monitor [Note: Make sure you quit Adobe IPC Broker at the end].
  4. Open Keychain Access [you can search for it in Spotlight].
  5. Delete all Adobe secure notes
  6. Sign in to Creative Cloud
  7. Launch the application.

Let me know if it helps.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 24, 2019 Jun 24, 2019

Copy link to clipboard

Copied

It seems this worked for me but for now but I'm sticking with 16.1.1 as I need to get work done and not play with this crap. But thank you!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 24, 2019 Jun 24, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for posting this.

But I wasn't willing to delete all my stored keychain passwords.

So I followed you steps until 4.

From there I followed Jessica McMillan's steps.

And that seems to work!

I'm able to work with AE CC 2019 again.

So it was a Keychain passwords related issue.

Thank you all for sharing your solutions!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 04, 2019 Jul 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thank you - this worked for me!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jul 17, 2019 Jul 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This did the trick. Thank you shivangi gupta​!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 17, 2019 Jul 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Happy to help

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jul 17, 2019 Jul 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Arrrghhh! It all worked fine and have been working in AE all day, after opening PPro and going back to AE, it froze. After force quit, the error is back again!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 17, 2019 Jul 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

That's not ideal. Try reinstalling After Effects. Let me know how that goes. I'll get more eyes on this. Don't worry!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jul 17, 2019 Jul 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Removed Adobe keychains again and again it's working. If it does it again, will reinstall AE. Will report back if that happens.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 18, 2019 Jul 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Sure!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 08, 2019 Dec 08, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thankyou so much! This is really helping me!!!!!! I've been stucked in this problem for half a year and installed online by the back up link which is really inconvient. Thank you!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Jan 20, 2020 Jan 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

shivangi_gupta

Thank you. Deleting Adobe entries from the Mac keychain solved the issue on macOS 10.14.6.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 24, 2020 Feb 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

These steps do solve the problem temporarily, however the problem reoccurs when I have after effects open and open either Premiere or Media Encoder. What is the permanent fix?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 19, 2021 Aug 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

thank you the measures have helped!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 16, 2019 Oct 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This happened to me as well but on adobe illustrator and I've followed all the steps and it's now working fine so far. Thank you for this thread!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 21, 2019 Jun 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Exact same problem here.  Mac OS X: Yesterday fine - today error 205 when launching After Effects.  Other Adobe products open fine.  I've tried the anti-virus, alternate network approaches. Tried re-installing creative cloud desktop app and after effects.

I'm a freelance artist and am my own IT department.  I have a client waiting.  I need to get into After Effects now. 

Help would be greatly appreciated!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 21, 2019 Jun 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

(cross posted from a thread that is experiencing a similar problem)

EDITED:

Suggestion to try:

1. You can try deleting entries in login keychain > Secure Notes that start with Adobe *

It seems like the individuals experiencing this issue are on Mac - is this issue seen by anyone on Win?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 21, 2019 Jun 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

My problem was resolved fairly quickly after contacting Adobe through chat and granting remote access.  It did have something to do with the login keychain. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 24, 2019 Jun 24, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thank you!

#2 Worked.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jul 18, 2019 Jul 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Argh. Today again after ~6 hours working in AE. Working between PPro & AE (not using linked comps). Closed AE. Opened AE little later. Same error again.

I reinstalled AE, no change. I trashed preferences, no change... Will have to delete adobe keys again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 18, 2019 Jul 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This behavior is very strange. I would recommend you to contact our phone/chat support team once. They'll have an option to access your computer remotely and see what is causing the issue to happen.

Contact Customer Care

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
    • 1
    • 2