• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

After Effects error copying file while collecting

Community Beginner ,
Jul 20, 2023 Jul 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I am trying to collect files for an AE Project and keep encountering this same error message, and then the process aborts. I have tried multiple things based on discussion threads (reducing before collecting; saving to external or internal harddrives; restarting AE). I also erased and reloaded this footage file. Nothing has helped. I am using AE 23.2 (Build 65) on a 2023 MacBook Pro with Apple M2 Max chip. Running Ventura 13.4.1 (c). My footage is on an external drive connected by USB3 (It is a fast drive). I have tried collecting to my harddrive, to the same external drive, and to a different external drive (RAID connected by USBC). The AE project does have a lot of compositions embedded within each other, and there is 141GB of material to collect (mostly footage). Please send helpful suggestions! Thanks!

TOPICS
Error or problem

Views

177

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Jul 24, 2023 Jul 24, 2023

Hi thanks for your reply. It ended up being a problem with a particular file. I have no idea why. The file plays fine within the project, and the project exports fine, so I am not sure if it's corrupted or what. I disconnected that file, collected the project, and then manually collected that file and relinked it. Don't know if there will be issues down the road or not.

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
Jul 23, 2023 Jul 23, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Would you check the permission of the saved folder?

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 24, 2023 Jul 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi thanks for your reply. It ended up being a problem with a particular file. I have no idea why. The file plays fine within the project, and the project exports fine, so I am not sure if it's corrupted or what. I disconnected that file, collected the project, and then manually collected that file and relinked it. Don't know if there will be issues down the road or not.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines