After FX crashes when trying to export with media encoder

Community Beginner ,
Mar 14, 2022 Mar 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

All of a sudden I'm getting an error message when I try to export using media encoder.

(AfterFX.exe has encountered a problem and needs to close...)

I'm using AE 22.2.1 and each app is up to date, as are my NVIDIA drivers.

The only thing that changed (apart from updating Adobe apps!) is that I installed Element 3D (and Elementary).

Thank you for any help!

 

My system is:

Windows 10

Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz

32 GB Ram

NVIDIA GeForce RTX 2060 (Driver 511.65)

TOPICS
Crash , Error or problem , Freeze or hang

Views

257

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Mar 15, 2022 Mar 15, 2022
I fixed the issue. I've deleted AE Juice Plugin manager and now it's working.I was not even using the plugin but, i guess it caused some problems some how.

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Shiba-Inu,

 

Sorry for the crash. Please share the following details:

  • Does it generate any crash report? If so, please share it.
  • Are you using third-party plug-ins in your project? What happens if you remove them? Does it help?
  • Is it happening to all the projects or a particular one?

Let us know, we're here to help.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi

Thanks for the reply. I can't seem to attach a crash report here? 

I have a lot of plugins but the Comp is only 30s long without anything complex going on. (No 3D, no lights, etc).
I've tested it using 2 (similar) projects but I know that one of them exported fine before the updates.

Thanks again.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the reply. It makes me think that it's a project-specific issue. Could you test after removing the plug-ins from the project? Also, would you mind letting us know the plug-ins that you installed recently?

You can copy and paste the crash report into a text file and attach the text file here.

Let us know.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Thank again for the reply.
I've attached a crash report (as a txt file) here but I also opened a different test project which is 10s long with vitually nothing in it and Media Encoder has frozen half way through an H.264 export (hasn't aactually crashed After FX...yet.)
I installed Element 3D and a plugin caled Elementary.

Thank you!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Quick update - it DID cause a crash report!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Please remove all plug-ins form your system and test, if all is well then add each plug-in, one buy one to see what is causing the issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

What version of Media Encoder please?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I'm having exactly same problem right now. 

There's no plug in used in the project file and this is happening... so frustrating.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

There was an issue earlier this year. Make sure you are on the last version of Ae and AME.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi, Thanks for the reply.

In fact, I did reinstalled both Ae and AME. 

I could export image sequence directly from Ae but whenever I tried to export mp4 through AME, 

'afterfx.exe has encountered a problem and needs to close' this error pops up.

Any idea how this could be solved? ..

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I fixed the issue. I've deleted AE Juice Plugin manager and now it's working.

I was not even using the plugin but, i guess it caused some problems some how.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Ah, that's interesting. I also have the AE juice plugin, which looks useful but intrusive. I'll take it out and see if it resolves the issue. Thank you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yes, I agree - many thanks. I uninstalled AE Juice plgin and exports started working again!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 15, 2022 Mar 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you kind sir! I totally forgot I had it installed as well. Earlier in the day I noticed it was in my startup apps and disabled it. Thats when my issues started. It was also breaking my preference file.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines