• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Video purple after rendering in After effects Render preview shows correct colors

New Here ,
Jan 30, 2023 Jan 30, 2023

Copy link to clipboard

Copied

 

Hi All,

 

I have been running into a rendering issue with AE. 
After rendering, my animation is purple. And I have no idea what it might be.  
I have a transparent background, and I am rendering QuickTime .mov RGB + Alpha. In the render preview, I see the colors I have added, but once it's done rendering and I go to check. The animation is different colors of purple and white.  (see examples) First one is what I see in the preview and the second one is what I get in after rendering. 

stinger colors .png

stinger wrong colors .png

TOPICS
Error or problem , How to , Import and export

Views

273

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 30, 2023 Jan 30, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Turn off hardware acceleration and try a different output format like ProRes for instance.

 

Mylenium

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 31, 2023 Jan 31, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Unfortunately that doesn't solve the issue 😞 It still only renders the purple and white 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 02, 2023 Feb 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hey!
After some digging around, I found that it might be de Player (VLC) was giving me issues. I downloaded QuickTime both the MOV as the ProRes 4444QX play correctly. 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines