Highlighted

After Effects Lumetri Color Effect Stretches Image

Community Beginner ,
Nov 24, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I applied a Lumetri color effect to a clip in my comp and it caused the image to stretch (as if I had distorted the horizontal size of the image). I toggled the effect on and off and the stretching disappears when toggled off. I removed the effect and reapplied, nothing. Restarted After Effects, nothing. Tried another clip from the shoot, no problems. I've had this, and other small bugs, appear randomly when using the Lumetri Color effect. Is there something that I'm missing or is this a known bug with After Effects CC 2017?

Most Valuable Participant
Correct answer by Roei Tzoref | Most Valuable Participant

I found this bug too but when using a mask on a video layer with compositing option enabled with no GPU.

here:

lumetri+compositingBug.mp4 - Google Drive

go to project settings (file->project settings) and see if toggling GPU helps (hopefully GPU enabled would be better)

Views

5.9K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

After Effects Lumetri Color Effect Stretches Image

Community Beginner ,
Nov 24, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I applied a Lumetri color effect to a clip in my comp and it caused the image to stretch (as if I had distorted the horizontal size of the image). I toggled the effect on and off and the stretching disappears when toggled off. I removed the effect and reapplied, nothing. Restarted After Effects, nothing. Tried another clip from the shoot, no problems. I've had this, and other small bugs, appear randomly when using the Lumetri Color effect. Is there something that I'm missing or is this a known bug with After Effects CC 2017?

Most Valuable Participant
Correct answer by Roei Tzoref | Most Valuable Participant

I found this bug too but when using a mask on a video layer with compositing option enabled with no GPU.

here:

lumetri+compositingBug.mp4 - Google Drive

go to project settings (file->project settings) and see if toggling GPU helps (hopefully GPU enabled would be better)

Views

6.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 24, 2017 8
Most Valuable Participant ,
Nov 24, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I found this bug too but when using a mask on a video layer with compositing option enabled with no GPU.

here:

lumetri+compositingBug.mp4 - Google Drive

go to project settings (file->project settings) and see if toggling GPU helps (hopefully GPU enabled would be better)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 24, 2017 8
New Here ,
Oct 16, 2018

Copy link to clipboard

Copied

This worked for me After Effects version 15.1.2 (oct 2018)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 16, 2018 0
New Here ,
Oct 16, 2018

Copy link to clipboard

Copied

enabling GPU

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 16, 2018 0
Community Beginner ,
Jan 08, 2019

Copy link to clipboard

Copied

thanks for adding that "how-to" video.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 08, 2019 0
New Here ,
Sep 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

what a legend! AE is so full of bugs, the downside of no competition. Luckily the community is rich in helpful individuals like you! 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 18, 2020 0
New Here ,
Oct 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Crazy that this is still a bug three years after this answer posted in 2017- Thanks dude, worked like a charm

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 15, 2020 0
Adobe Employee ,
Dec 18, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi NathanH,

Still having trouble? Please contact us. Here's how: FAQ: How do I contact Adobe Support?

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 18, 2017 0
Community Beginner ,
Jan 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I am also experiencing this issue. In fact seems to be getting worse. Has happened across the last two versions of CC. It seems to be something that happens with certain file formats.. .jpg for one.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 24, 2018 0
Community Beginner ,
Sep 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I've got the same problem today. After completing the color correction by other tools, I decided to experiment. I do not understand why this happens, but I noticed that the problem only appears in one clip from several parts of the same file (mov in my case). I tried to re-insert the same fragment into the same place in the new layer and the problem in new clip disappeared.

Maybe it will help to somebody.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 21, 2018 1
Explorer ,
May 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

this solved it for me some times (but if I hide other effects stretches comes out! annoying)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 10, 2020 0
Community Beginner ,
Aug 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This problem persists in cc aug 2019. GPU enabling only solves the issue if you have enough GPU memory.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 13, 2019 0
Explorer ,
Mar 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

same here, no enough GPU ram BTW, so what?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 25, 2020 0