Bugs in Animate 21.0.8

Explorer ,
Aug 20, 2021 Aug 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Two annoying bugs in the new version (using actionscript based documents).

1 - When you export video/media - Adobe Media encoder doesn't automatically launch. Only way to fix is to quit Animate and Encoder and open both programs before exporting.
2 - When you test the movie and it runs the SWF, it now hangs for around 10 seconds or so before playing the movie? This is so detrimental to my workflow I’ve now gone back to a previous version.

Anyone got a fix or found these issues?

TOPICS
ActionScript , Import and export , Performance

Views

187

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 20, 2021 Aug 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

are you using a mac?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 20, 2021 Aug 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Yea, Mac OS 11.5.2 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 21, 2021 Aug 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

at least for issue 1, it's known to adobe and will probably be fixed in the next release. their current recommendation is to use a previous animate version.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Mentor ,
Aug 22, 2021 Aug 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

It seems that we have to add to the list

 

3. Inability to read and import standard WAV files in the 44100Hz 16-bit PCM format, which has always been the norm for Flash and Animate.

 

https://community.adobe.com/t5/animate/struggling-to-properly-import-audio/td-p/12325805

 

Nick - Character Designer and Animator, Flash user since 1998
Member of the Flanimate Powertools Team - extensions for character animation

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 23, 2021 Aug 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

@Carbonstudio 
For the second issue, we do not observe any unusual delay at our end. If you are facing this issue with any specific file, please share it with us for further investigation.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 23, 2021 Aug 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

No specific file, just all files including new blank files.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 23, 2021 Aug 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

reset your preferences and retest the 2nd issue, https://helpx.adobe.com/animate/using/set-preferences.html

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 23, 2021 Aug 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

@Carbonstudio For the first one, the issue is with the latest version of Media Encoder (ver 15.4). As a workaround, kindly install previous version of Media Encoder (15.2) and try exporting video again.

Thanks, Sukhesh.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Carbonstudio , @n. tilcheff 

AME auto launch issue & WAV file import issue has been addressed in the latest Animate update 21.0.9 released today. Please update your copy of Animate & AME to the latest using Creative Cloud Desktop application to avail the fix.

Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Mentor ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks @Sukhesh Shenoy 

 

Nick - Character Designer and Animator, Flash user since 1998
Member of the Flanimate Powertools Team - extensions for character animation

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Sep 15, 2021 Sep 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

note: adobe updates get rolled-out to users at different times over a period of several days.  if you don't see an update in your cc app, wait.  it will appear within a few days.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines