• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Bridge: Aufbau der Miniaturen extrem langsam seit 2020 ubdate

Community Beginner ,
Nov 14, 2019 Nov 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Seit dem neue PH 2020 ist meine Bridge extrem langsam geworden. Dh wenn ich eine Datei mit ca. 200 RAWs öffnen möchte dauert es mehrere Minuten bis sich die Miniaturen aufgebaut haben obwohl ich bereits die Option "Eingebettete bevorzugen" eingestellt habe. Cache habe ich auch schon geleert. Gibt es hier Abhilfe?
Sollte ich die Bridge neu installieren?
Gruß Gerd
 
 
 
 
 
 
TOPICS
Performance

Views

4.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 14, 2019 Nov 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi
I’ve moved this from “Get Started” to  the “Bridge” forum where you are more likely to get a proper response.
~ Jane

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
People's Champ ,
Nov 14, 2019 Nov 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

That many RAW files I doubt it.

OS?

Laptop or Desktop?

RAM

SSD or regular drive?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 14, 2019 Nov 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

100 RAWs, Windows, Labtop, 16 MB RAM, SSD

I use it more that 2 years now. But now it is very very very slow.

Gerd

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 22, 2019 Nov 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

100 RAWs, Windows, Labtop, 16 MB RAM, SSD

I use it more that 2 years now. But now it is very very very slow.

Gerd

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
People's Champ ,
Nov 22, 2019 Nov 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Well when you cleared your cache,  Bridge now attempts to rebuild the cache in each folder you open.

Clearing cache clears up image corruption. Suposedly improve performance.

Try going into your Control panel /system/advanced system settings OS settings and see if you can chnage your settings to performance.

Thats about all I can suggest at this point.

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 23, 2019 Nov 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

keine Verbesserung obwohl der Cache bei 500000 ist. Lohnt sich eine Neuinstallation von PSu nd Bridge ?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
People's Champ ,
Nov 23, 2019 Nov 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Not sure what to suggest.

Reinstalling will not help performance.

If your laptop is 2-3 years old now, probably 30% slower then current laptops.

But SSD and 16 gb of ram should be more then sufficent to run Bridge.

Perhaps going back to Bridge 2018 maybe your only solution.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 24, 2019 Nov 24, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Adobe bietet zur Installation nur noch die Version 9,1 an. Wo / Wie bekomme ich die 2018 Version ?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 24, 2019 Nov 24, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Ja aber mit der Version 9,1 läufte es schon viel besser. Danke 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 25, 2019 Nov 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello, it seems that the default thumbnails are now larger, so that they match more closely the monitor resolution. 

I have to check if they are also created for Prefer Embedded.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 26, 2019 Nov 26, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hallo 🙂 in der Version 9.1 läuft es sehr gut. ABER ich kann in dieser Version nicht wie gewohnt auf den Bildprozessort zugreiffen. Also über Werkzeugen, Photoshop -> Bildprozessor. In der Version 9.1 ist unter Werkzeuge kein Botton: Photoshop ???

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 26, 2019 Nov 26, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This should be a different discussion, but the tools are normally installed by the other programs, maybe try to reinstall the matching photoshop version?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Dec 02, 2019 Dec 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hallo Gerd,

Neuinstallation hilft nicht - die neue Version von Bridge ist einfach super langsam was das angeht. Ich arbeite wieder mit Version 9.1 ... 

 

Grüße, christian

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 03, 2019 Dec 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hallo Christian, Ja ichhabe jetzt beide Versionen installiert. Bei PS habe ich allerdings die neue Version installiert. Hat halt den Nachteil dass ich mit der Bridge V9.1 den Bildprozessor nicht aufrufen kann. Das geht nur mit der neuen Bridge-Version. Etwas umständlich. Ich hoffe das es bald ein Update gibt.

Danke für Deine Rü.

Gruß Gerd

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 30, 2020 Aug 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Danke für deine Frage und allen die geantwortet haben. Ich hatte das gleich Problem. Mit der Version 9.1 läuft es wieder superschnell. Ich war schon am verzweifeln. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 26, 2021 Mar 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Wow ... ein halbes Jahr später nach der letzten Antwort auf dieses Thema und ich frage mich, ob Adobe dieses Problem der Ladezeiten nicht irgendwie doch noch in den Griff bekommen könnte?

Diese unfassbaren Ladezeiten machen mich noch immer fix und fertig! Wenn die einzige Lösung aktuell die Version 9.1 ist, werde ich diesen Downgrade eben auch in Kauf nehmen, denn so kann ich aktuell nicht effektiv mit Bridge arbeiten ...

Aber bitte, Adobe, kriegt ihr das hin?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
People's Champ ,
Mar 26, 2021 Mar 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

have you tried this preferences2021-03-11_18-31-22 Bridge  preview setting.jpg configuration?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 26, 2021 Mar 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks for the quick reply! Yes – I had actually changed the setting from "High Quality" now to "Embedded". I will keep an eye on this for a while. Thanks for your feedback. 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Dec 22, 2019 Dec 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Can you please help 

The new Bridge 2020 its very slow to create thumbnails

I have uninstall and reinstall with out  any luck

 

  Model Name: iMac Pro

  Model Identifier: iMacPro1,1

  Processor Name: 8-Core Intel Xeon W

  Processor Speed: 3.2 GHz

  Number of Processors: 1

  Total Number of Cores: 8

  L2 Cache (per Core): 1 MB

  L3 Cache: 11 MB

  Hyper-Threading Technology: Enabled

  Memory: 32 GB

 Thanks for your help 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Dec 23, 2019 Dec 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Sorry that Bridge 2020 is slow while creating thumbnails.

 

You can try "Prefer Embedded" setting for the thumbnails for saving some time. I'd suggest that you checkout the troubleshooting steps mentioned in this article: Troubleshoot Bridge for freezes and performance issues

 

Let us know if that helps.

 

Thanks,

Akash

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 20, 2020 Jun 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the same problem and tried every possible 'Adobe Fix' with no success. This has caused too much time wasting for me hand everyone with the same problem. I encourage everyone with the same issue to bear down on Adobe to release a fix. This happens every time they bring out a so called update and does not allow the user to install older version than 2019!!!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Jan 06, 2020 Jan 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same trouble here. This is really getting to be a real time suck. Every time I open anything CC I have to troubleshoot. Why not make the software function as intended before trying to make up new things that won't work properly either?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 07, 2020 Jan 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have try most of the tips you gave me but the bridge 2020   not  get any faster 

I have the older 2019  bridge and works fine 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 13, 2020 Feb 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Jumpin on here. Same issue. '19 worked fine. Mac OS 10.13, 4 GHz Intel Core i7,  40 GB 1867 MHz DDR3. Bridge 10.0.3. 138

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines