Error code 113 after updating operating system

Community Beginner ,
Jan 21, 2020 Jan 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I recently updated to windows 10 so I could get the latest updates for Premiere Pro, Animate, After Effects and Media Encoder. I tried unistall them and redownload them but now I can download any of them at all. I've also tried all the solutions on the Error 113 page but none of them have worked


Exit Code: 113 -------------------------------------- Summary -------------------------------------- - 3 fatal error(s), 0 error(s), 0 warnings(s) FATAL: Fatal Error '113' occurred while download FATAL: Fatal Error '113' occurred while download FATAL: Error occurred in download of package (Name: AdobePremierePro14AllTrial Version: 14.0.1.71). Error code: '113' -------------------------------------------------------------------------------------
TOPICS
CC FAQ , Creative Cloud , Installation

Views

7.9K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Jan 22, 2020 Jan 22, 2020
Don't know what to tell you guys it's working now, thanks for trying to help though

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Jan 21, 2020 Jan 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Installation Error Codes

https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/troubleshoot-download-install-logs.html

 

113, C113 Unable to reach Adobe servers. Check your Internet connectivity and firewall settings, and then try again. For more information, see Resolve connection errors.

 

 

Nancy O'Shea, Adobe Product User & Community Professional
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 21, 2020 Jan 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've tried all of these and none of them have worked

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 22, 2020 Jan 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Don't know what to tell you guys it's working now, thanks for trying to help though

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 10, 2020 Dec 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This is not solved! I have the same issue

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 08, 2021 Jan 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Me too, did you figure it out?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 08, 2021 Jan 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Sort of. I use another user account to update and install cc apps. They
should then show up on the other user account.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 24, 2021 May 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello, as in user account you mean Windows user account, or you create another Adobe account? Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 24, 2021 May 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

@Redon5E5F,

Create a new Windows or Mac User Account with full administrative permissions.  If the computer is not owned by you, contact your ogranization's IT dept for assistance with installing/uninstalling software.

 

Nancy O'Shea, Adobe Product User & Community Professional
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 06, 2021 May 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

formated my pc and updated windows. now works

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 06, 2021 May 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

lol. too soon. It installed 2 apps and now ERROR 113 again. 

I JUST FORMATED, and just installed creative cloud... 

HELP? I have to work

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 07, 2021 May 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

well, just for future humans with the same problem.

I dont know how to solve this. The support spent hours with me and no success.

Suddenly, after formating my computer AGAIN with a updated copy of windows (original)  and left to download while I sleep. When I checked in the morning, it downloaded everything normally! yey.

What changed? I dont know.

My guess is: I'm using a usb wifi adaptor to connect to the internet. Maybe is the quality of the connection? 

If i'm using it for something else Creative Cloud gets like lost packages and fails to connect?

LoL. That's my conclusion. Back to work

Good luck to all stuck on this

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 27, 2021 Jun 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I can vouch for other replies here, I created a new admin user on my mac and inexplicably, it worked. I still got the 113 error for a while and then I tried disabling my antivirus software (which didn't work for the other mac user) and the error somehow went away

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 18, 2021 Oct 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I tried all suggestions except creating a new user but nothing did work for me.

After all, I figured out the following procedure to install my apps and updates:

 

- Open command prompt (press "Win-Key" + "R", enter "cmd", press "Enter-Key")

- run the command "ipconfig /release"

- run the command "ipconfig /renew"

- run the command "ipconfig /flushdns"

 

After these commands I restarted the updates from CC Desktop and my installations did run.

Hope it helps at least one person 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 15, 2022 Jan 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi thank you Christoph5C25, but after running these commands, it still shows 113 in my case. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 15, 2022 Jan 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I fixed the problem by downloading through Ethernet instead of wifi. Just FYI. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines